Αρχική > Infohealth > Ο Βασίλης Κικίλιας απαντά στα «καρφιά» του Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντά στα «καρφιά» του Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θέλησε να απαντήσει δημόσια, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, στον Παύλο Πολάκη για το ατυχές περιστατικό του θανάτου 52χρονης καθηγήτριας πανεπιστημίου, η οποία εκδήλωσε καρδιολογικό πρόβλημα και έχασε τελικά τη ζωή της κατά τη διακομιδή με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία προς το νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η καθηγήτρια βρισκόταν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο Φιλοσοφίας. Το μεσημέρι του Σαββάτου περπατούσε στην Αρχαία Ολυμπία όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρευσε. Η καθηγήτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα.

Καθώς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας δεν διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν από την Άρτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ο κ. Πολάκης κατηγορεί ευθέως -μέσω ανάρτησής του στο Facebook- την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον λάθος -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- χειρισμό της κατάστασης, διερωτώμενος γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή, το οποίο λειτουργεί ήδη από τον Απρίλιο.

Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια