Το να κρατιέσαι χέρι-χέρι με το πρόσωπο που αγαπάς είναι απολύτως φυσιολογικό και οι ψυχολόγοι ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτόν τον τρόπο έκφρασης συναισθημάτων. Αναζητήσαμε κάποιες μελέτες κοινωνικής συμπεριφοράς και διαπιστώσσαμε ότι ο τρόπος που κρατιέστε με τον σύντροφό σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σχέση σας.Σεβασμός

Αυτός ο τρόπος δείχνει ότι η σχέση σας είναι συναισθηματικά σταθερή και ότι εμπιστεύεστε πλήρως τον σύντροφό σας. Δείχνετε στους άλλους ότι είστε σε μια σχέση αλλά εξακολουθείτε να αφήνετε αρκετό προσωπικό χώρο. Σέβεστε τα συναισθήματα και την ατομικότητα του άλλου.

Υπευθυνότητα


Αυτός είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος να κρατάς το χέρι του συντρόφου σου, που δείχνει ποιος είναι ο κυρίαρχος στη σχέση. Εκείνος που η παλάμη του είναι στραμμένη προς τα κάτω είναι ο αρχηγός. Όταν οι άνδρες θέλουν να προστατεύσουν ή να ηρεμήσουν την σύντροφό τους, κρατούν τα χέρια της με αυτόν τον τρόπο.

Φροντίδα

Είστε συνδεδεμένοι με βαθύτερα συναισθήματα και όχι με σωματική έλξη. Προσπαθείτε να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας χωρίς να κρύβετε τις ατέλειες και τις αδυναμίες σας. Η σχέση σας βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη φροντίδα.

Κρυφή συμπάθεια

Όταν περπατάτε και τα χέρια σας αγγίζουν ελαφρώς τα χέρια του άλλου, σημαίνει ότι ένας από από τους δύο στέλνει μηνύματα μη λεκτικής συμπάθειας. Αλλά τις περισσότερες φορές, αυτή η σχέση δεν είναι παρά μόνο μια φιλία.

Διάθεση για φλερτ

Η σχέση σας βρίσκεται στο στάδιο του φλερτ. Μαθαίνετε μόνο τα νέα του άλλου και δεν είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε ευθύνη. Όταν μια σχέση βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κρατούν τα χέρια τους.

Πάθος

Η σχέση σας είναι πολύ στενή. Ωστόσο, αν μόνο ένας από τους δύο συντρόφους κάνει αυτή τη χειρονομία, σημαίνει ότι είναι πολύ κτητικός.

Εμπιστοσύνη

Αυτός που κρατά τα δάχτυλα δείχνει το σεβασμό και την πίστη του και είναι έτοιμος να προστατεύσει τον άλλον. Αυτός που κρατάει το χέρι δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη. Όταν δύο άτομα έχουν μια υγιή και σταθερή σχέση, κρατούν τα χέρια με αυτόν τον τρόπο.

Ασφάλεια

Με αυτό τον τρόπο, μια γυναίκα δείχνει ότι χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια. Αυτή είναι μια κλασική χειρονομία που δείχνει ότι μια σχέση είναι σταθερή. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι.

από Μαρία Ιωαννάτου