Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας επιστρέφουμε στο γνωστό μας στέκι στην Καισαριανή και ανυπομονούμε να απολαύσουμε τη ζεστή μας σοκολάτα μέσα σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Κάθε φορά που πηγαίνουμε στον «Στυλίτη» μεταφερόμαστε αυτόματα σε μια άλλη εποχή. Είναι το καταφύγιό μας όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε, πίνοντας το κρασί μας έπειτα από μια κουραστική μέρα, ή να απολαύσουμε τον καφέ μας για να ξεκινήσουμε όμορφα το σαββατοκύριακο.

Vintage αντικείμενα από γραφομηχανές μέχρι μουσικά κουτιά, παλιά φωτιστικά και ρολόγια, ξωτικά κρεμασμένα από το ταβάνι, ακόμα και τα φλιτζάνια που σερβίρεται ο καφές, όλα θυμίζουν μια άλλη εποχή, παρόλο που το μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του μόλις τον Ιανουάριο του 2015. Το πατάρι με τα πουφ που σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εντυπωσιακή ξύλινη σκεπή, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πίνεις τον καφέ σου σε κάποιο χειμερινό σαλέ!


Αναμφίβολα ένας από τους λόγους που αξίζει να το επισκεφθείτε, είναι για να απολαύσετε τις χειροποίητες ζεστές σοκολάτες, οι οποίες σερβίρονται μέσα σε δισκάκι με μπισκότα και νιφάδες σοκολάτας. Για τους λάτρεις του καφέ, ο Στυλίτης φημίζεται για τον ελληνικό στη χόβολη, τον οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο από τα χειροποίητα γλυκά του καταλόγου μεταξύ των οποίων, τάρτες, κέικ, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού κ.ά.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ο χώρος αποκτά ακόμα πιο παραμυθένιο χαρακτήρα, ενώ το καλοκαίρι μεταφερόμαστε στα καλόγουστα τραπεζάκια με τα ψηλά σκαμπό που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο.

Φωτογραφίες: Foursquare

Στυλίτης
Ηρώων Πολυτεχνείου 163 & Νικομήδειας
161 22, Καισαριανή
Τηλ: 210 72 35 572

από Μαρία Ιωαννάτου