Αρχική > Τι Νέα; > Ο Στέλιος Πέτσας είναι ξεκάθαρος και δεν αποκλείει το γενικό lockdown: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

Ο Στέλιος Πέτσας είναι ξεκάθαρος και δεν αποκλείει το γενικό lockdown: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

Ο Στέλιος Πέτσας ήταν απόλυτα ξεκάθαρος μιλώντας στο ΣΚΑΪ: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο».  Έτσι, δεν απέκλεισε ένα νέο γενικευμένο lockdown σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Πέτσας είπε πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους. Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό.», είπε σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό». Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.