Είμαστε μια ανάσα μακριά από τα Χριστούγεννα και σας έχω μερικά χριστουγεννιάτικα tips που ακολουθώ πιστά στον στολισμό του δέντρου μου, για να μην χρειάζεται κάθε χρόνο ούτε να αγοράζω καινούργιο δέντρο, αλλά ούτε να ξοδεύω μια περιουσία σε στολίδια.

Τip #1: Επιλέξτε μια ουδέτερη απόχρωση που θα υπάρχει πάντα σαν βάση στο δέντρο σας: Αν θέλετε κάθε χρόνο το δέντρο σας να δείχνει διαφορετικό, διακοσμήστε το με μπάλες σε ουδέτερες αποχρώσεις και αντικαταστήστε τις χρωματιστές μπάλες (που είναι και λιγότερες). Επιλέξτε μερικές λευκές, ασημί και διάφανες μπάλες και στολίδια, και κάθε χρόνο προσθέστε στολίδια σε έντονο χρώμα της επιλογής σας. Προσωπικά επέλεξα το μπλε που είναι πολύ της μόδας και θυμίζει κάτι από Ελλάδα.

Tip #2: Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε δέντρο, πάρτε τη σωστή απόχρωση: Προς το τέλος των Χριστουγέννων μπορείτε να βρείτε δέντρα σε πολύ χαμηλές τιμές. Ψάξτε για ένα δέντρο σε ανοιχτόχρωμο πράσινο γιατί είναι διαχρονικό και πιο δύσκολο να το βαρεθείτε. Το λευκό, το ροζ και οποιαδήποτε άλλη απόχρωση μπορεί εύκολα να καταντήσει μονότονη. Το κλασικό πράσινο χρώμα, που οι περισσότεροι έχετε ήδη στο σπίτι σας, είναι επίσης μια καλή βάση.


Tip #3: Αποφύγετε τις γιρλάντες: Προτιμήστε να προσθέσετε παραπάνω μπάλες και στολίδια ή μερικά επιπλέον κλαδιά (στην απόχρωση του χιονιού) για να δείξει πιο πλούσιο και ίσως πιο αληθινό το δέντρο σας.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω tips είναι σημαντικά, αλλά μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό από όλα: «Το καλύτερο tip για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο; ΟΛΑ τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι τέλεια!»

Πηγή: spirossoulis.com

από Σοφία Κωστάρα