Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, το χαμόγελο φαίνεται ότι επέστρεψε ξανά στα χείλη των κατοίκων της περιοχής, αφού την περασμένη Κυριακή τελέστηκε ο πρώτος γάμος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, πλάι στο Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα που κάηκε το περασμένο καλοκαίρι.Η Ολγα, η νεαρή κοπέλα που αποφάσισε να παντρευτεί στην εκκλησία του Λυρείου, είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που μεγάλωσαν στο παιδικό ίδρυμα. Όσοι έδωσαν το παρών μίλησαν για μια πολύ συγκινητική τελετή, καθώς τη νύφη συνόδεψε στην εκλησσία η μοναχή Μαρία, μία εκ των μοναχών της Κοινοβιακής Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος που λειτουργούν το ορφανοτροφείο όλα αυτά τα χρόνια.

Τον γάμο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής και άλλους που διατηρούν σχέση με το μοναστήρι και τα παιδιά.


Λίγα λόγια για το Λύρειο Ίδρυμα

Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή και μόρφωση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή. Ο οικισμός του Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό» και φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους, προσφέροντας μια ζεστή οικογενειακή ζωή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία. Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα δεν λαμβάνει καμία απολύτως επιχορήγηση. Τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμοί, από κληροδοτήματα και κάποια ενοίκια ακινήτων.

από Μαρία Ιωαννάτου