Παρά τα όσα αρνητικά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τη Μέγκαν Μαρκλ από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση εναντίον εφημερίδας για αναληθές δημοσίευμα που αφορά τη Δούκισσα.Η οργή του ζευγαριού προήλθε όταν η εφημερίδα Mail On Sunday δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει η Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της, με τον οποίο δεν έχουν καλές σχέσεις.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Ο πρίγκιπας Χάρι συνέκρινε την αντιμετώπιση που έχει η σύζυγός του από τα ΜΜΕ με την κατάσταση που βίωνε η μητέρα του. «Ο βαθύτερος φόβος μου είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται. Έρχεται μια στιγμή που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντιδράσεις σε αυτή τη συμπεριφορά, γιατί καταστρέφει ανθρώπους και ζωές. Για να το πω απλά, είναι bullying, που φοβίζει και φιμώνει τους ανθρώπους. Έχασα τη μητέρα μου, τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων».


Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που κάνουν περιοδεία στην Αφρική αυτές τις ημέρες, έχουν ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες στο ανώτατο δικαστήριο για κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα.

«Υπάρχει ανθρώπινο κόστος σε αυτή την ακατάπαυστη προπαγάνδα, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως είναι ψευδής και κακόβουλη. Παρότι συνεχίζαμε να δείχνουμε ένα θαρραλέο πρόσωπο, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο επώδυνο υπήρξε. Έχω υπάρξει σιωπηλός μάρτυρας στην ιδιωτική της οδύνη για υπερβολικά πολύ καιρό. Το να μην κάνω κάτι θα ήταν αντίθετο σε όλα όσα πιστεύουμε», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Χάρι.

από Μαρία Ιωαννάτου