Αρχική > Συνταγές > Ο πιο εύκολος μουσακάς που έχετε φτιάξει ποτέ. Plus: Γιατί να βάλω μπαχαρικά στο φαγητό;

Ο πιο εύκολος μουσακάς που έχετε φτιάξει ποτέ. Plus: Γιατί να βάλω μπαχαρικά στο φαγητό;

moussakas

Το φαγητό είναι ιεροτελεστία. Θέλει αφοσίωση για να προετοιμαστεί σωστά και χαρούμενους ανθρώπους για να γίνει η γεύση του απόλυτα αντιληπτή! Σήμερα, όμως, οι ρυθμοί μας έχουν κάνει να μην το απολαμβάνουμε όπως θα θέλαμε.

Ευτυχώς υπάρχουν τα μικρά συστατικά του που το κάνουν ακόμα πιο νόστιμο! Ο λόγος για τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Γιατί να τα προσθέσω στο φαγητό μου; Επειδή, πέρα από υπέροχη γεύση θα σε βοηθήσουν και στη διάρκεια της χώνεψης! Συγκεκριμένα, η κανέλα που χρησιμοποιούμε σήμερα στον μουσακά μας, περιέχει αιθέρια έλαια που βοηθούν στο πρήξιμο και την μείωση της αίσθησης φουσκώματος που μπορεί να νιώθουμε μετά από ένα γρήγορο ή βαρύ γεύμα.

Δοκιμάστε την, λοιπόν, στο σημερινό φαγητό σας και δε θα χάσετε!

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

2 κουταλάκια κανέλα

3 κουταλιές φρεσκοκομμένη μέντα

2 κουταλιές πουρές τομάτας

400γρ. τομάτες, κομμένες

200γρ. μελιτζάνες, κομμένες και τηγανισμένες

500γρ. κιμάς

200γρ. φέτα

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν ροδίσουν και μαλακώσουν λιγάκι προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει. Ρίξτε στο τηγάνι τις τομάτες, πουρέ τομάτας και την κανέλα και αλατοπιπερώστε. Αφήστε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά και στα μέσα προσθέστε και τις μελιτζάνες.

Απλώστε την φέτα πάνω από τον κιμά και σερβίρετε ενώ το τυρί λιώνει. Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα!

Οι πιο νόστιμες γόνδολες. Plus: Μέχρι πότε χρησιμοποιούσαν τη μελιτζάνα ως διακοσμητικό;

Ινδική μελιτζανοσαλάτα. Plus: Τι είναι το γκαράμ μασάλα;

Ταλιατέλες με κιμά και φασκόμηλο. Plus: Πώς το φασκόμηλο σκουραίνει τα μαλλιά;

Κεφτεδάκια με ντομάτα και κοφτό μακαρονάκι. Plus: Μοσχαρίσιος ή χοιρινός κιμάς για τα μπιφτέκια μου;

Κιμάς, μακαρόνια και μπεσαμέλ στο φούρνο. Plus: Γιατί το λέμε παστίτσιο;