Μια ιστορία που συντάραξε το πανελλήνιο. Πριν από μερικά χρόνια, οι Έλληνες για δύο περίπου μήνες ζήσαμε όλοι μαζί τον εφιάλτη της εξαφάνισης του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μια υπόθεση, που δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε σε απόμερο χωράφι βρέθηκε το πτώμα του νέου.

Την ιστορία αυτή, έρχεται να κολλήσει στο παζλ των αυτοτελών επεισοδίων του «Ου Φονεύσεις» ο Πάνος Κοκκινόπουλος και μάλιστα στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης μετά τη «10η εντολή», φέτος επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες με το «Ου Φονεύσεις», το οποίο είναι βασισμένο και αυτό πάνω σε εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Το εν λόγω επεισόδιο για νομικούς λόγους είχε κάποιες διαφορές από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Παραδείγματος χάριν, ο σκηνοθέτης έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κοπέλα, ενώ ο λόγος που δέχεται μπούλινγκ είναι οι σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Ωστόσο, όπως θα προσέξει και όποιος δει το επεισόδιο, η πλοκή του με την υπόθεση του άτυχου φοιτητή από την Κρήτη έχουν πολλά κοινά σημεία.

Η πρωταγωνίστρια (Aννα) έφυγε από το χωριό της για να σπουδάσει μακριά από τους γονείς της και μένει σε εστία με μια συμφοιτήτριά της, η οποία είναι και η μόνη της παρέα.

H Άννα δέχεται ανελέητο μπούλινγκ από τους συμμαθητές της στη σχολή και γι’ αυτό αποφασίζει να βάλει ένα τέλος σε ένα δασάκι κοντά στη σχολή της, αφήνοντας στη συγκάτοικό της ένα σημείωμα.

Ετσι, λοιπόν, η υπόθεση έχει πολλές ομοιότητες με την αντίστοιχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα, αλλά δεν παύει να έχει και σημαντικές διαφορές.

από Σοφία Κωστάρα