Αρχική > Featured > Ο Παναγιώτης Ζάννης μας προτρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία μέσα από το νέο βιβλίο του

Ο Παναγιώτης Ζάννης μας προτρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία μέσα από το νέο βιβλίο του

Οι εκδόσεις Άπαρσις και ο συγγραφέας Παναγιώτης Ζάννης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Από την πολιτική και την οικονομία ξανά στην κοινωνία. Η Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών και το Μανιφέστο των Κοινωνιστών».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Πρέπει να αλλάξουμε». Να μία φράση που μάλλον έχει ειπωθεί από τους περισσότερους Έλληνες. Το βιβλίο δείχνει έναν τρόπο και προτείνει μία διαφορετική κοινωνικο-πολιτική προσέγγιση για να αναμορφώσουμε τη ζωή μας διά σχεδιασμένων διεργασιών.

Βασίζεται στη διάγνωση ότι οι χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας μας οφείλονται κυρίως σε αντιλήψεις και νοοτροπίες που συνδιαμόρφωσαν την προβληματική πολιτική και τη στρεβλή οικονομική λειτουργία. Παρότι αυτή η προσέγγιση συχνά δεν συναντάται στη βιβλιογραφία, ωστόσο δεν είναι και η κύρια ιδιαιτερότητα του βιβλίου. Σχεδιάστηκαν και προτάθηκαν καινοτόμες λύσεις: Η Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών και το Μανιφέστο των Κοινωνιστών. Δύο μηχανισμοί που μπορούν οδηγήσουν στον ειρηνικό κοινωνιακό μετασχηματισμό, πέρα από τα ιδεολογικο-πολιτικά πρίσματα που έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε.

Καινοτομική είναι και η μέθοδος της συγγραφής, καθώς εννέα πρόσωπα από διαφορετικές επιστημονικές και ιδεολογικές αφετηρίες διατύπωσαν απόψεις και παρατηρήσεις. Βάσει αυτών σχεδιάστηκε η δομή και το περιεχόμενο του βιβλίου.

Όταν οι τρόποι που έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε δεν προσφέρουν λύσεις, μήπως χρειάζεται να εξετάσουμε και κάποιους διαφορετικούς;

Πληροφορίες

Πότε: Τρίτη 2/7/2019, ώρα 20.00

Πού: Polis Art Café, Aίθριο Στοάς βιβλίου – Πεσματζόγλου 5

Σύντομη γνωριμία με τον συγραφέα του βιβλίου

Ο Παναγιώτης Ζάννης είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος του Διδακτικού Προσωπικού Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει υπεύθυνος ερευνών, σύμβουλος, εμπειρογνώμονας, αξιολογητής και σχεδιαστής πολιτικής και διαθέτει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία σε ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της χώρας (Ενδεικτικά: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Τ.Ε.Ι. Αθήνας)

Τα αντικείμενα ενδιαφέροντος και ειδίκευσής του αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα του τρίτου – μη κερδοσκοπικού τομέα, της κοινωνικής οικονομίας, της κοινωνίας των πολιτών, της κοινωνικής πολιτικής, της οργανωσιακής κοινωνιολογίας, της κοινωνικής φροντίδας, της διοίκησης κοινωνικών οργανισμών και του σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους. Τέλος ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού «Αθηνά» (εθελοντική εργασία, 1996-2013)