Αρχική > Μόδα > Ο οίκος Dior αποκάλυψε τη νέα του συλλογή με μία μαγική ταινία βγαλμένη από τη μυθολογία
%ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-dior-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%bc0

Ο οίκος Dior αποκάλυψε τη νέα του συλλογή με μία μαγική ταινία βγαλμένη από τη μυθολογία

Le Mythe Dior… Η αποκάλυψη της νέας συλλογής του Οίκου Dior δεν θα μπορούσε να είναι παρά ένας μύθος. Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2020-2021 παρουσιάστηκε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με τη μορφή μίας ονειρικής ταινίας με τίτλο «Le Myth Dior» με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ματέο Γκαρόνε, ο οποίος προσφάτως σκηνοθέτησε τον «Πινόκιο».

Οι μινιατούρες του ατελιέ παίρνουν σάρκα και οστά σε ένα ονειρικό σύμπαν με αέρινες φιγούρες και στοιχεία από τον μύθο του Νάρκισσου,  και μετασχηματίζονται σε νύμφες της μυθολογίας, που φορούν full size τις δημιουργίες,.

Η ταινία, παράλληλα, αποτίει φόρο τιμής στοThéâtre de la Mode να μοναδικό γεγονός που ξεκίνησε το 1945 για την προώθηση της γαλλικής ραπτικής σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο έδειχνε καλλιτέχνες και σχεδιαστές να συμπράττουν δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία.

«Αυτές οι κούκλες κάνουν το γύρο του κόσμου για να προωθήσουμε την ιδέα ότι η γαλλική υψηλή ραπτική είναι ακόμη ζωντανή. Έχοντας αυτό κατά νου, δεδομένων των αναπάντεχων συνθηκών υπό τις οποίες δημιουργήθηκε η κολεξιόν η ιδέα για αυτήν την ταινία ήταν να προπαθήσουμε και να δημιουργήσουμε μία πραγματική κολεξιόν», ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri.

Λόγω του κορωνοϊού η Chiuri παρουσίασε σε κάποιους εκδότες την νέα κολεξιόν με μινιατούρες σε ένα μπαουλάκι που μοιάζει με το κτήριο του Οίκου στην Avenue Montaigne,ενώ για εκείνους που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στο Παρίσι, η παρουσίαση έγινε μέσω της ταινίας.

Με τις 37 αυτές συναρπαστικές μινιατούρες, η Chiuri ήθελε να γιορτάσει το έργο και τα ταξίδια πέντε εξαιρετικά εμπνευσμένων μορφών του σουρεαλιστικού κινήματος: Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington και Jacqueline Lamba.

%ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-dior-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%bc0 %ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-dior-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%bc2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-dior-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%bc4