Μπορεί η Φωτεινή Ψυχίδου και ο Μπάμπης Στόκας να έχουν χωρήσει και πλέον να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, χτες όμως συναντήθηκαν σε ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό μυστήριο.Στην Κορώνη

Το ζευγάρι παρόλο που έχει χωρίσει, βάφτισε χθες στο Μοναστήρι της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη, το οποίο και είχε επιλέξει ο Μπάμπης Στόκας, την 9χρονη κόρη τους, με την Φωτεινή Ψυχίδου να δηλώνει συγκινημένη.


Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της στο Facebook, η Φωτεινή Ψυχίδου έγραψε: Και το όνομα αυτής Ιολη Θεοδώρα!!!!! Ένα Αυγουστιατικο απόγευμα γεμάτο συγκίνηση και συναισθήματα που μας χάρισε η πιο χαρούμενη νεοφώτιστη και οι πάντα άξιοι νονοί της…

Αντώνη Καπερνόπουλε και Φαίη Πουλακου σας ευχαριστούμε θερμά για όλα» δημοσιεύοντας πλήθος φωτογραφιών.Στη βάφτιση παραβρέθηκε και ο νυν σύντροφος της Φωτεινής Ψυχίδου, Δημήτρης Κοργιαλάς, με τον γιο τους, Θανάση.

Η αιτία πίσω από την αργοπορημένη βάφτιση

Κι αν απορείτε γιατί άργησαν τόσο να βαφτίσουν την κόρη τους ο Μπάμπης Στόκας και η Φωτεινή Ψυχίδου, η δημοσιογράφοε έχει δώσει την απάντηση.

Η Φωτεινή Ψυχίδου πριν από έναν χρόνο είχε εξηγήσει σε συνέντευξή της στο Secret τον λόγο για τον οποίο δεν έχουν βαφτίσει ακόμη την κόρη της. Τότε είχε πει πως θα ήθελε να επιλέξει η κόρη της την όλη διαδικασία. Όπως είπε:

Η ανάρτηση της μητέρας

Η Φωτεινή Ψυχίδου είχε εξηγήσει τους λόγους που άργησε να βαφτίσει την κόρη της:
«Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπήρξε ποτέ θέμα για το αν η Ιόλη θα γίνει Χριστιανή Ορθόδοξη. Για μένα αυτό ήταν αυτονόητο, καθώς είμαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο.

Η θρησκεία και η πίστη ήταν έννοιες που με γοήτευαν από μικρή ηλικία, γι’ αυτό άλλωστε και επέλεξα να πάρω δεύτερο πτυχίο πάνω στη θρησκειολογία, κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Το επιχείρημα ότι ένα αβάπτιστο παιδί αποτελεί έρμαιο του διαβόλου φαντάζει φαρισαϊσμός…

Άλλωστε η νηπιοβάφτιση έγινε γενικότερα αποδεκτή 600 χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού και στη χώρα μας πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και κάτω από τον φόβο του Γενιτσαρισμού.

Η ιδέα του να έχουμε ένα μωρό φοβισμένο, με μάτια που τσούζουν από το κλάμα, να κοιμάται σε ένα καρότσι εξαντλημένο, και εμείς να χορεύουμε παρέα με τους συγγενείς τσάμικα και καλαματιανά από πάνω του φάνταζε πάντα στα μάτια μας ως ψυχοφθόρα διαδικασία τόσο για το βρέφος όσο και για εμάς τους ίδιους.

Το μυστήριο της βάφτισης

Η βάφτιση αποτελεί το πιο σημαντικό εκκλησιαστικό Μυστήριο και θα θέλαμε να είναι μια ημέρα που ανήκει αποκλειστικά στο παιδί και που θα πρέπει να θυμάται. Κρίνω ότι το ‘μαθητεύσατε’ και η κατήχηση αποτελούν απαραίτητο σκαλί πριν από τη μύηση.

Η Ιόλη φέτος διδάχτηκε για πρώτη φορά θρησκευτικά, μαθαίνει μόνη της το ‘Πιστεύω’, γνωρίζει τον βίο της προστάτιδας Αγίας της και έχει ήδη προσκυνήσει την Αγία Εκκλησία της στην Αρκαδία με τα 17 δέντρα που ξεπηδούν από τη σκεπή, ένα θαύμα που δέχτηκε χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Ιόλη ή Θεοδώρα; Και τα δύο!

Το Ιόλη είναι αρχαιοελληνικό, το Θεοδώρα χριστιανικό. Η Ελλάδα μας πατάει σε δύο κόσμους!».

από Σοφία Κωστάρα