Αρχική > Featured > Ο Λουίτζι είναι το νέο αρκουδάκι του Αρκτούρου που του αρέσει η μπάλα και το μέλι

Ο Λουίτζι είναι το νέο αρκουδάκι του Αρκτούρου που του αρέσει η μπάλα και το μέλι

O Λουίτζι είναι το νέο αρκουδάκι του Αρκτούρου, που εντοπίστηκε να περιπλανιέται μόνο του στο Επαρχιακό Δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας και -ευτυχώς- γρήγορα οδηγήθηκε στο φιλόξενο περιβάλλον του Αρκτούρου. Τελικά, ο Αρκτούρος το έσωσε και το ονόμασε Λουίτζι απ’ τον τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Μπουφόν καθώς του αρέσει πολύ η μπάλα! Και το γάλα με μέλι.

Αν και έγιναν έρευνες προκειμένου να βρεθεί η μαμά του, δυστυχώς δεν εντοπίστηκε και έτσι το αρκουδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, όπου και λαμβάνει φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, ο Λουίτζι το αρκουδάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων που υλοποιεί η οργάνωση και θα ζήσει για περίπου έναν χρόνο -χωρίς άλλες αρκούδες- σε ειδικό χώρο, όπου αφού διδαχθεί από τους φροντιστές του τα μυστικά της επιβίωσης, θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αφού είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο Αρκτούρος με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.