Αρχική > Featured > Ο Λευκός Πύργος «ντύνεται» στα πορτοκαλί για καλό σκοπό – Και αυτό μας αφορά όλους

Ο Λευκός Πύργος «ντύνεται» στα πορτοκαλί για καλό σκοπό – Και αυτό μας αφορά όλους

Με πορτοκαλί χρώμα, το επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα φωταγωγηθεί στις 25 Νοεμβρίου ο Λευκός Πύργος.

Στις 18:00 η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου

Πρόκειται για μία από τις δράσεις που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τη βία κατά των γυναικών. Πρόσφατα ο Λευκός Πύργος είχε φωταγωγηθεί μωβ, για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα.

Παράλληλα με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου σε συνεργασία με την εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΒΙΑ|ΖΩ» στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ την ίδια μέρα στις 9:00 το βράδυ. Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονολόγους και χορογραφίες.

Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία, με σκοπό να δοθεί φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η φωταγώγηση είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να τιμήσουμε μια επέτειο. Χθες η Ακρόπολη φωτίστηκε μπλε στέλνοντας μήνυμα για τα δικαιώματα των παιδιών.