Αρχική > Featured > Ο Κώστας Μπακογιάννης δίνει απάντηση για τον στολισμό της Αθήνας

Ο Κώστας Μπακογιάννης δίνει απάντηση για τον στολισμό της Αθήνας

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας από το Ιδρυμα Ωνάση τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί κάθε είδους επικρίσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «τολμηρή» την εν λόγω πρόταση, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

«Ελπίζω πραγματικά όταν να τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια», είπε και συμπλήρωσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο».

Ο δήμαρχος βέβαια αναφέρθηκε και στους χορηγούς του φετινού στολισμού, λέγοντας πως χάρη σε αυτούς μπορέσαμε «για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα» και ότι υπάρχουν «πάρα πολλά μέρη όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως το δέντρο που θα στολιστεί φέτος στην πλατεία Συντάγματος θα έρθει από το Καρπενήσι. Τα φώτα του θα ανάψουν στις 19:30 αυτή την Τρίτη.

Σύμφωνα πάντως με την διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, τα μηνύματα από τις νεότερες γενιές είναι… πολύ θετικά για τον συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

«Είναι πάρα πολλά τα θετικά μηνύματα που καταγράφουμε εμείς, κυρίως από τις νεότερες γενιές αλλά και από το κοινό της Στέγης, που είναι πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Οι νεότερες γενιές έχουν μια τελείως διαφορετική άποψη. Η Ελευθερία Ντεκώ, η εθνική μας φωτίστρια, είπε μπράβο που επιτέλους τολμήσαμε να λειτουργήσουμε με ένα πνεύμα καινοτομίας και στο θέμα του φωτισμού», δήλωσε η κ. Παναγιωτάκου στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τεστάρουμε τα σενάρια, μέχρι και την Τρίτη θα γίνονται δοκιμές για να δούμε ποια φώτα ταιριάζουν καλύτερα με τα κτίρια των Αθηνών. Στη Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχουν νεοκλασικά κτίρια, μοντέρνα κτίρια. Σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες πλέον οι φωτισμοί δεν είναι μόνο αγγελάκια και αστεράκια επειδή είναι το οικείο».