Αρχική > Featured > O James McAvoy γίνεται Συρανό ντε Μπερζεράκ στο Μέγαρο!

O James McAvoy γίνεται Συρανό ντε Μπερζεράκ στο Μέγαρο!

O James McAvoy, ο αγαπημένος κινηματογραφικός ηθοποιός που ενσαρκώνει τον πολυμήχανο Καθηγητή Charles Xavier στη σειρά ταινιών X-Men, αφήνει στην άκρη το κοστούμι του υπερήρωα και φορά τα ρούχα ενός σύγχρονου Συρανό ντε Μπερζεράκ στην ομώνυμη παραγωγή του λονδρέζικου Playhouse Theatre!

Το κλασικό αριστούργημα (1897) του Edmond Rostand ανεβαίνει στο Λονδίνο σε ελεύθερη διασκευή του Μartin Crimp, σε μια εκδοχή με λιτή σκηνοθεσία και τολμηρή γλώσσα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον έξυπνο και ευρηματικό λόγο και αποθεώνει το σχεδόν εξωπραγματικό σθένος του ήρωα να αντιστρέψει προς όφελός του τους όρους του παιχνιδιού. Σκηνοθετεί ο Jamie Lloyd, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Μάκαβοϋ σε έναν σπαρακτικό Μάκβεθ που ανέβηκε στο Θέατρο Trafalgar πριν από μερικά χρόνια. Μάλιστα, ο Λόυντ έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τις πρωτοποριακές δουλειές του στον χώρο του θεάτρου και του μιούζικαλ, ενώ έχει τιμηθεί με τα βραβεία Evening Standard (2010) και Laurence Olivier (2018).

Η παράσταση προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το Γουέστ Εντ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών. Περιέχει αθυροστομίες και γυμνές σκηνές και δεν συνοδεύεται από υπότιτλους.

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς National Theatre

Live σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Η παράσταση προβάλλεται χωρίς υπότιτλους,

περιέχει αθυροστομίες και γυμνές σκηνές και

είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών

«Συρανό ντε Μπερζεράκ»

Edmond Rostand

Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (με διάλειμμα 20 λεπτών)

Συντελεστές

Ελεύθερη διασκευή: Martin Crimp

Σκηνοθεσία :Jamie Lloyd

Φωτισμοί: :Jon Clark

Ήχος: Ben and Max Ringham

Σκηνικά – κοστούμια: Soutra Gilmour

Διανομή : James McAvoy, Anita-Joy Uwajeh, Eben Figueiredo, Michele Austin, Adam Best, Sam Black, Nari Blair-Mangat, Philip Cairns, Tom Edden, Chris Fung, Adrian Der Gregorian, Carla Harrison-Hodge, Seun Shote, Kiruna Stamell, Nima Taleghani, Vaneeka Dadhria, Mika Johnson, Brinsley Terence

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15 €