Αρχική > Featured > “Είμαι περήφανος που είμαι ο πατέρας της” – Ο 41χρονος Λούκα Τραπενέζε, single dad και gay, υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down

“Είμαι περήφανος που είμαι ο πατέρας της” – Ο 41χρονος Λούκα Τραπενέζε, single dad και gay, υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down

Ο Ιταλός Λούκα Τραπενέζε με το που κράτησε στα χέρια του τη μόλις 13 ημερών Άλμπα, ήξερε ότι ήταν το παιδί που με τόση λαχτάρα ήθελε. Και έτσι έγινε ο μόνος άνθρωπος που εντέλει δεν την αρνήθηκε, επειδή μόνο και μόνο είχε την ατυχία να γεννηθεί με σύνδρομο Down.

Έγινε ο μπαμπάς της. Και η ζωή και των δύο άλλαξε. Πέρασε στη σφαίρα της ευτυχίας και της χαράς. Η βρετανική εφημερίδα The Sun φέρνει στη δημοσιότητα τη συγκινητική ιστορία ενός άνδρας κι ενός μωρού με σύνδρομο Down που γνώρισε την απόρριψη από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο. Διότι αξίζει εδώ να πούμε ότι το μωράκι εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του λόγω της ιδιαιτερότητάς του, ενώ το απέρριψαν συνολικά 20 άλλες οικογένειες.

Ο 41χρονος Λούκα Τραπενέζε από τη Νάπολη της Ιταλίας είναι ο μόνος που αγκάλιασε αυτό το παιδί και καταγράφει το πόσο άλλαξε η ζωή του μετά την Άλμπα στο Instagram, όπου επίσης δηλώνει «περήφανος» που είναι ο πατέρας της.

Αυστηρό το πλαίσιο στην Ιταλία

Στην Ιταλία, οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν επιτρέπουν σε ομοφυλόφιλους άνδρες να υιοθετήσουν μικρά παιδιά, εκτός κι αν αυτά ε΄χουν κάποια ιδιαιτερότητα. Αυτό όμως καθόλου δεν πτόησε τον Λούκα.

Ο Λούκα, ο οποίος ασχολείται από τα χρόνια της εφηβείας του με παιδιά με κινητικά και διανοητικά προβλήματα, έχει ιδρύσει από το 2007 μια φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά με γενετικές διαταραχές. Η οργάνωση βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ανάπτυξη μαθησιακών ικανοτήτων. Ο Λούκα είναι ομοφυλόφιλος, δεν βρίσκεται σε κάποια σχέση, αλλά γνώριζε ότι είχε τα εφόδια για να γίνει ένας καλός γονιός για την Άλμπα. Ο Ιταλός κατάφερε να αποκτήσει τη κηδεμονία της τον Ιούλιο του 2017 όταν η μικρή Άλμπα ήταν μόλις 13 ημερών.

Από την πρώτη… αγκαλιά

«Από 14 ετών εργάζομαι εθελοντικά με άτομα με κινητικά προβλήματα για αυτό και πίστεψα ότι είχα τις γνώσεις για να αντεπεξέλθω», είπε ο Λούκα στο BBC. «Όταν την κράτησα για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Ήταν η πρώτη φορά που κρατούσα στα χέρια ένα νεογέννητο. Ωστόσο, με το πήρα την Άλμπα στην αγκαλιά μου ήξερα ότι έπρεπε να γίνω ο μπαμπάς της».