Τι να κάνω για την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία;

Τι να κάνω για την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία; Ερώτημα που καίει… Έχετε ποτέ σκεφτεί αν και κατά πόσο, μπορεί να επηρεάζει την προσωπικότητά σας, τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, που σκέφτεστε και αποφασίζετε, η συλλογική πεποίθηση που λέει «πρέπει να αποκτήσεις παιδιά πριν να είναι πολύ αργά»;

Πώς όμως ορίζεται το «αργά» για τη σύγχρονη γυναίκα που επιθυμεί για τον εαυτό της να εκπληρώσει όλους τους στόχους της σε εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο μεταξύ των οποίων και η δημιουργία οικογένειας;

Η υπογονιμότητα που αναπόφευκτα, ως φυσική εξέλιξη, έρχεται στη ζωή της γυναίκας από μια ηλικία και μετά, ήταν ένα από τα πιο δυσεπίλυτα ζητήματα των γυναικών μέχρι πρότινος, κι αυτό γιατί συνήθως οδηγούσε τις γυναίκες, και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη τις οδηγεί, σε συμβιβασμούς ζωής, άλλοτε συνειδητούς κι άλλοτε υποσυνείδητους.

Και όμως υπάρχει πρόληψη

Αυτό όμως δεν μπορεί να ισχύει σήμερα καθώς η ηλικιακή υπογονιμότητα μπορεί πλέον να προληφθεί.

Η επιλογή της διατήρησης γονιμότητας μέσω της κατάψυξης ωαρίων, είναι ίσως η πιο σημαντική ευκαιρία στη ζωή μιας νέας γυναίκας, να προλάβει αυτή τη φυσική εξέλιξη, που από μικρή ηλικία παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο, στις αποφάσεις της, διαμορφώνει το χαρακτήρα της κι επιδρά καθοριστικά στην προσωπική της ανάπτυξη.

Με την επιλογή της κατάψυξης ωαρίων οι γυναίκες κατανοούν πλέον ότι μπορούν να τα έχουν όλα και πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους που βασίζονται στις πραγματικές επιθυμίες τους κι όχι στην πίεση του χρόνου.

Κατάψυξη ωαρίων

Η μετάθεση της μητρότητας για αργότερα με την κατάψυξη ωαρίων βάζει τις γυναίκες στη θέση που δικαιούνται. Στη θέση των ίσων ευκαιριών κι επιλογών στην κοινωνία.

Στην Ελλάδα όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που προχωρούν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων για κοινωνικούς λόγους, δείγμα ουσιαστικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης του γυναικείου νεανικού πληθυσμού στη χώρα μας, γεγονός που διαμορφώνει σιγά – σιγά και μια νέα κουλτούρα ισότητας.

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται την κατάψυξη ωαρίων;

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Τα κρυοσυντηρημένα ωάρια μπορεί να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα ωάρια που δεν έχουν καταψυχθεί και αυτό είναι μία πραγματικότητα χάρη στην πλέον εξελιγμένη τεχνική κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση (vitrification). Η υαλοποίηση είναι η διαδικασία υπερταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων, που εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων με τη χρήση νέας γενιάς κρυοπροστατευτικών. Με την αποφυγή δημιουργίας ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια, προστατεύονται από μια πιθανή βλάβη κυρίως κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.

Τι θα γίνει όταν θελήσω να κάνω παιδί;

Όταν η γυναίκα αποφασίσει να κάνει παιδί, τότε γίνεται απόψυξη των ωαρίων και ακολουθείται η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης με το σπέρμα του συζύγου ή του συντρόφου.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε με τον Παναγιώτη Ψαθά MD, PhD – Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος – Μέλος της ιατρικής ομάδας δημιουργίας και διαχείρισης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – ΙΑΣΩ https://ppsathas.com

Διαβάστε επίσης

Είσαι καλεσμένη σε βάφτιση; Η Σοφία Καρβέλα μόλις σου έδωσε την τέλεια ιδέα με αυτό το κόκκινο καφτάνι φόρεμα

5 tips για να μην χάνεις την προπόνησή σου τις μέρες που έξω κάνει πολλή ζέστη

Κώστας Χαρδαβέλλας: Ποιος είναι ο μεγάλος του φόβος στην υπόθεση Πισπιρίγκου μήπως και βγει αληθινός;

Σχετικά Άρθρα
Συνήθεις γυναικολογικές παθήσεις του καλοκαιριού!
Αυτές είναι οι συνήθεις γυναικολογικές παθήσεις του καλοκαιριού
Υπερβολικοί πόνοι περιόδου;
Υπερβολικοί πόνοι περιόδου;
Panic Parenting: Ένας γνωστός φόβος των γυναικών βρίσκει τη λύση του!
Panic Parenting: Ένας γνωστός φόβος των γυναικών βρίσκει τη λύση του!
Εμμηνόπαυση: Πώς να αντιμετωπίσετε τις εξάψεις
Εμμηνόπαυση: Πώς να αντιμετωπίσετε τις εξάψεις
Θερμό καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: 10 συμβουλές για να την απολαύσετε!
Θερμό καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: 10 συμβουλές για να την απολαύσετε!
Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας; Δείτε ποιων παθήσεων είναι σύμπτωμα και τι μπορείτε να κάνετε
Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας; Δείτε ποιων παθήσεων είναι σύμπτωμα και τι μπορείτε να κάνετε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του