Τι να κάνω για την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία;

τι-να-κάνω-για-την-υπογονιμότητα-που-οφ

Έχετε ποτέ σκεφτεί αν και κατά πόσο, μπορεί να επηρεάζει την προσωπικότητά σας, τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, που σκέφτεστε και αποφασίζετε, η συλλογική πεποίθηση που λέει «πρέπει να αποκτήσεις παιδιά πριν να είναι πολύ αργά»; Πώς όμως ορίζεται το «αργά» για τη σύγχρονη γυναίκα που επιθυμεί για τον εαυτό της να εκπληρώσει όλους τους στόχους της σε εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο μεταξύ των οποίων και η δημιουργία οικογένειας; Η υπογονιμότητα που αναπόφευκτα, ως φυσική εξέλιξη, έρχεται στη ζωή της γυναίκας από μια ηλικία και μετά, ήταν ένα από τα πιο δυσεπίλυτα ζητήματα των γυναικών μέχρι πρότινος, κι αυτό γιατί συνήθως οδηγούσε τις γυναίκες, και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη τις οδηγεί, σε συμβιβασμούς ζωής, άλλοτε συνειδητούς κι άλλοτε υποσυνείδητους.

Η ηλικιακή υπογονιμότητα

Αυτό όμως δεν μπορεί να ισχύει σήμερα καθώς η ηλικιακή υπογονιμότητα μπορεί πλέον να προληφθεί.

Η επιλογή της διατήρησης γονιμότητας μέσω της κατάψυξης ωαρίων, είναι ίσως η πιο σημαντική ευκαιρία στη ζωή μιας νέας γυναίκας, να προλάβει αυτή τη φυσική εξέλιξη, που από μικρή ηλικία παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο, στις αποφάσεις της, διαμορφώνει το χαρακτήρα της κι επιδρά καθοριστικά στην προσωπική της ανάπτυξη.

Με την επιλογή της κατάψυξης ωαρίων οι γυναίκες κατανοούν πλέον ότι μπορούν να τα έχουν όλα και πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους που βασίζονται στις πραγματικές επιθυμίες τους κι όχι στην πίεση του χρόνου.

Η μετάθεση της μητρότητας για αργότερα με την κατάψυξη ωαρίων βάζει τις γυναίκες στη θέση που δικαιούνται. Στη θέση των ίσων ευκαιριών κι επιλογών στην κοινωνία.

Στην Ελλάδα όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που προχωρούν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων για κοινωνικούς λόγους, δείγμα ουσιαστικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης του γυναικείου νεανικού πληθυσμού στη χώρα μας, γεγονός που διαμορφώνει σιγά – σιγά και μια νέα κουλτούρα ισότητας.

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται την κατάψυξη ωαρίων;

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Τα κρυοσυντηρημένα ωάρια μπορεί να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα ωάρια που δεν έχουν καταψυχθεί και αυτό είναι μία πραγματικότητα χάρη στην πλέον εξελιγμένη τεχνική κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση (vitrification). Η υαλοποίηση είναι η διαδικασία υπερταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων, που εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων με τη χρήση νέας γενιάς κρυοπροστατευτικών. Με την αποφυγή δημιουργίας ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια, προστατεύονται από μια πιθανή βλάβη κυρίως κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.

Τι θα γίνει όταν θελήσω να κάνω παιδί;

Όταν η γυναίκα αποφασίσει να κάνει παιδί, τότε γίνεται απόψυξη των ωαρίων και ακολουθείται η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης με το σπέρμα του συζύγου ή του συντρόφου.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Παναγιώτης Ψαθάς MD, PhD – Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος – Μέλος της ιατρικής ομάδας δημιουργίας και διαχείρισης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – ΙΑΣΩ https://ppsathas.com

Διαβάστε επίσης

Γιορτάζουμε την Ημέρα Σοκολάτας με έναν συγκλονιστικό κορμό!

Μια αλλιώτικη πασαρέλα στήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτω από το κελί της Πισπιρίγκου – Δείτε τις φωτογραφίες

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με τα τρόφιμα και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου!

Σχετικά Άρθρα
Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας; Δείτε ποιων παθήσεων είναι σύμπτωμα και τι μπορείτε να κάνετε
Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας; Δείτε ποιων παθήσεων είναι σύμπτωμα και τι μπορείτε να κάνετε
Υπερβολικοί πόνοι περιόδου; Πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνες σας
Υπερβολικοί πόνοι περιόδου; Πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνες σας
Τι να κάνω για την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία;
Τι να κάνω για την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία;
Παχυσαρκία και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Πώς επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα
Παχυσαρκία και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Πώς επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του