Αρχική > Featured > Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου για τον οίκο Gucci (φωτός)

Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου για τον οίκο Gucci (φωτός)

Ο Γιώργος Λάνθιμος ανέλαβε χρέη φωτογράφου για χάρη του οίκου Gucci. Ο Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός σχεδίασε και φωτογράφισε το νέο art book του οίκου για τη σεζόν Cruise 2020 στη γκαλερί Leda της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.

Η Γκαλερί Leda χτίστηκε μέσα στις εκτάσεις της βίλας, ένα όνειρο του κλασικισμού, που σχεδιάστηκε μέσα από συναισθηματικά μονοπάτια σε μια ομόφωνη κατανόηση του περιβάλλοντος, των τοπίων και των έργων τέχνης.

Η Villa Albani Torlonia σχεδιάστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Carlo Marchionni, με βάση ένα χορωδιακό έργο που επηρεάστηκε από φιγούρες όπως οι Giovanni Battista Nolli, Giovanni Battista Piranesi και Johann Joachim Winckelmann για να φιλοξενήσει την συλλογή αρχαιοτήτων του καρδινάλιου Alessandro Albani, ανιψιού του Πάπα Clement XI. Έτσι, η Villa Albani Torlonia ήταν μια πολιτιστική δύναμη, φιλοξενώντας αμέτρητες συζητήσεις για την άνοδο του νέου νεοκλασικού στυλ, συναυλίες, χορούς και θεατρικά. Κυρίως όμως φιλοξενούσε μια εξαιρετική συλλογή από ελληνικά πρωτότυπα και ρωμαϊκά γλυπτά.

Εκτός από το lookbook για τη συλλογή της αντρικής σειράς του Gucci, ο Γιώργος Λάνθιμος αναμένεται να υπογράψει ένα ακόμη της πρότζεκτ με τον οίκο Gucci καθώς έχει φωτογραφίσει ένα art book στο εσωτερικό της περίφημης Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμο στον Gucci Garden στη Φλωρεντία και στο μοναδικό Gucci βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη, ενώ τα έσοδά από τις πωλήσεις έχουν στόχο την ενίσχυση των έργων αποκατάστασης της Leda Gallery.

Δείτε τις φωτογραφίες του Γιώργου Λάνθιμου για την Gucci Cruise collection 2020: