Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων και με τη συνδρομή του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε στο προϊόν «γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι» την παρουσία αυγού, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση.

Το αυγό είναι τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία ή δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι με την εμπορική ονομασία ATLANTIKOS QUALITY SEAFOODS, το οποίο διακινείται στην Ελλάδα, σε συσκευασίες των 450g, από την επιχείρηση Α. ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ (οδός Σ. ΒΙ.ΠΕ., Ηράκλειο Κρήτης).

Αυτό είναι το προϊόν που ανακαλείται

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση της παρτίδας LOT 04280618 του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ανάλωσης 05/11/2019 και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.


Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παραπάνω, εφόσον έχουν ευαισθησία στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

από Μαρία Ιωαννάτου