Αρχική > Celebrities > O δισεκατομμυριούχος σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

O δισεκατομμυριούχος σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό και σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, ανακοίνωσε ότι μαζί με την οικογένειά του θα δωρίσουν 100 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Η υπόσχεση του Πινό ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε διεθνή έρανο δεσμευόμενος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων. «Ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε από τώρα από τα κεφάλαια της Artemis το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που θα είναι απαραίτητη για την πλήρη ανασυγκρότηση της Παναγίας των Παρισίων», αναφέρει σε δήλωσή του.

Ο Φρανσουά Ανρί Πινό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς πολυτελούς ομίλου Kering, ο οποίος περιλαμβάνει τους οίκους Gucci, Balenciaga, Alexander McQueen και Saint Laurent. Είναι παντρεμένος με τη Σάλμα Χάγιεκ που υποδήθηκε την Εσμεράλδα στην ταινία του 1997. Η ηθοποιός μοιράστηκε τη θλίψη της για την καταστροφή του ιστορικού καθεδρικού ναού: «Όπως πολλοί άλλοι είμαι βαθιά σοκαρισμένη και θλιμμένη βλέποντας την ομορφιά της Νοτρ Νταμ να τυλίγεται στις φλόγες», έγραψε στο Instagram.

Δείτε τη φωτογραφία: