Αρχική > Cinema > «Ο Διαβολάκος»: Η σατανικά αστεία κωμωδία του Μπενίνι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

«Ο Διαβολάκος»: Η σατανικά αστεία κωμωδία του Μπενίνι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Από 22 Αυγούστου θα απολαύσουμε στους κινηματογράφους την ταινία «Ο Διαβολάκος» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη.

Πηγή έμπνευσης του Μπενίνι αποτελεί η καθολική του οικογένεια και διαμορφώνει την πλοκή με βάση τον αυστηρό ιερέα και τον ανήσυχο διαβολάκο. Κύρια χαρακτηριστικά της κωμωδίας είναι η σάτιρα και το βαθιά ανθρώπινο στοιχείο.

Η κεντρική ιδέα του έργου

Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει, δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.

Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι

Σενάριο: Βιντζέντσο Κεράμι, Ρομπέρτο Μπενίνι

Ηθοποιοί: Γουόλτερ Ματάου, Ρομπέρτο Μπενίνι

Διάρκεια: 104’

DANAOS FILMS