Μετά την αποκάλυψη του μυστικού συστατικού που προσθέτει στα brownies εκπλήσσοντας τους πάντες, ο Άκης Πετρετζίκης έγινε ξανά viral με μία συνταγή τόσο συνηθισμένη, που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσαμε να τη φτιάξουμε με διαφορετικό τρόπο.

Ο διάσημος σεφ τρέλανε τους διαδικτυακούς του φίλους δημοσιεύοντας στο Instagram μία συνταγή για ομελέτα χωρίς αυγά ή αλλιώς vegan ομελέτα: «Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως γίνεται! Και σας έχω σούπερ συνταγή για να φτιάξετε! Vegan ομελέτα! Με ρεβιθάλευρο και ντομάτα, είτε είστε vegan είτε όχι… πρέπει να τη φτιάξετε!», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

View this post on Instagram

Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως γίνεται! 😉 Και σας έχω σούπερ συνταγή για να φτιάξετε! VEGAN ΟΜΕΛΕΤΑ! Με ρεβιθάλευρο και ντομάτα, είτε είστε vegan είτε όχι… πρέπει να τη φτιάξετε! 💪 Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! Yes, vegans deserve their omelet too! 😉 Super healthy, super easy to make, and super tasty! Make it for breakfast or a snack…whether you're vegan or not! 💪 Find #therecipeoftheday at the link in bio! #vegan #omelet #veganfriendly #withouteggs #veganrecipe #sourrceofifbre #sourceofprotein #sourceoffolicacid #gloutenfree

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια πήραν φωτιά με μερικά από αυτά να αναφέρουν: «Φασολάδα χωρίς φασόλια γίνεται; Αν το κάνεις και αυτό μετά δεν θα έχω λόγια» ή «Ομελέτα χωρίς αυγά δεν είναι ομελέτα!». Εάν πάντως θέλετε να τη δοκιμάσετε, παρακάτω σας δίνουμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Υλικά:


150 γρ. ρεβιθάλευρο
200 γρ. νερό
αλάτι-πιπέρι
2 μέτριες ντομάτες
40 γρ. ελαιόλαδο
3 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
100 γρ. ντοματίνια για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες. Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω στην ομελέτα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

από Μαρία Ιωαννάτου