Ένα ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει ότι ο Μάικλ Τζάκσον κακοποιούσε σεξουαλικά νεαρά αγόρια πρόκειται να κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance Film Festival κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Η τετράωρη ταινία με τίτλο «Leaving Neverland» παρουσιάζει την ιστορία του James Safechuck και του Wade Robson, που από την ηλικία των 10 και 7 ετών αντίστοιχα, δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον τραγουδιστή που πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών. Το ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως λεπτομερή στοιχεία, συγκεντρωμένα από τον βραβευμένο με BAFTA σκηνοθέτη και παραγωγό Dan Reed, που επιβεβαιώνουν ότι ο «βασιλιάς της ποπ» κακοποιούσε συστηματικά τα δύο αγόρια.

Το ίδρυμα Τζάκσον αρνείται τις κατηγορίες

Οι ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση από τον Τζάκσον υπήρχαν εδώ και δεκαετίες, αλλά αυτή η ταινία περιέχει εντυπωσιακές, αδιάσειστες αποδείξεις. Ωστόσο, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του αρνείται όλους τους ισχυρισμούς: «Αυτή είναι μια ακόμη γελοία παραγωγή και μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια εκμετάλλευσης και αποκόμισης οικονομικού οφέλους στο όνομα του Μάικλ Τζάκσον».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μάικλ Τζάκσον απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση στα τέλη του 2005.

από Μαρία Ιωαννάτου