banana-cake-with-vegan-cream-cheese-frosting

Αποφεύγετε τις μππανάνες επειδή νομίζετε ότι παχαίνουν; Λάθος! Προσφέρουν τόσα καλά στον οργανισμό που επιβάλλεται να είναι μέρος της διατροφής μας. Ας τα μάθουμε!

Βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους 


Βοηθάει στην αντιμετώπιση του PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο)

Βοηθάει στην δυσκοιλιότητα

Καταπολεμάει το hangover

Καταπολεμάει τις καούρες  

Ένα ξεχωριστό γλυκάκι με μπανάνες, λοιπόν, μόνο για σας!

 

Υλικά:

3 μπανάνες σχετικά σκληρές, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση

3-4 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο

200γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά

2 καψουλάκια βανιλίνης

1 τσιμπιά αλάτι

2 μπανάνες ώριμες (250γρ.) σε φέτες

175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

75γρ. καρυδόψιχα

 

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλα πλευρά από κάτω και την κομμένη από πάνω. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε μέσα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά την καρυδόψιχα. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη. Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

από sstrempa