Αρχική > Τι Νέα; > Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία» συγκλονίζει: «Πλέον όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ, δε βγαίνουν»

Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία» συγκλονίζει: «Πλέον όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ, δε βγαίνουν»

Συγκλονίζει με τα όσα λέει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μία νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν στον κορωνοϊό» και «αυτοί που μπαίνουν πλέον στην Εντατική, δεν βγαίνουν».

«Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σκοινί, το οποίο είναι ανάμεσα στο σπίτι και ανάμεσα στη δουλειά. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν το αντιμετωπίζαμε. Είχαμε την ρουτίνα μας. Επικίνδυνη μεν, αλλά γνωστή. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Και απ’ό,τι βλέπω, έχουμε κι έναν ακόμα εχθρό, την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε (σσ. όταν δεν τηρούν τα μέτρα). Κι εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω, κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας, κι εμείς θέλουμε να δούμε τους γονείς μας. Eγώ έχω να δω την μητέρα μου 9 μήνες. Το ίδιο άγχος κουβαλάω κάθε μέρα και για τα παιδιά μου. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, δεν σέβεται το υγειονομικό προσωπικό που αυτή τη στιγμή δίνει έναν ολόκληρο αγώνα. Οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Το ιστορικό αυτό μας λέει. Όταν φτάνουν πλέον σε μας είναι πάρα πολύ αργά. Είναι ήδη διασωληνωμένοι και η κατάσταση είναι πάρα πολύ βαριά».

«Δεν έχουμε δει να βγαίνει κάποιος από τις ΜΕΘ»

Στην ερώτηση:  «Αυτοί που μπαίνουν στις ΜΕΘ, σε τι ποσοστό βγαίνουν κιόλας;» η απάντησή της συγκλονίζει: «Τώρα, πλέον, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να βγαίνει κάποιος. Είναι πάρα πολύ βαριές αυτές οι καταστάσεις αυτή τη στιγμή. Ο ιός είναι επιθετικότατος. Μέχρι τον Ιούνιο έβγαιναν αρκετοί και τώρα έχει αλλάξει πάρα πολύ η κατάσταση. Είναι πιο επιθετική η μορφή του ιού και είναι σε μικρότερες ηλικίες, και δεν ξέρεις πώς αντιδρά.

«Αυτή τη στιγμή, στη δική μας ΜΕΘ, -η οποία ήταν ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και ως δια μαγείας, μέσα σε μια νύχτα, μετατράπηκε σε MEΘ γενική, οι ηλικίες είναι από 45 μέχρι 85. (…) Πλέον οι μονάδες είναι όλες γεμάτες, δεν προλαβαίνει να αδειάσει κρεβάτι και ξαναγεμίζει».