Ξεκίνησες τη νηστεία των Χριστουγέννων; Τότε, σου έχουμε πεντανόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα!

Του Αγίου Φιλίππου σήμερα και από αύριο (15/11) ξεκινάει η νηστεία των Χριστουγέννων, η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Διαρκεί 40 μέρες (γι’ αυτό είναι γνωστή και ως 40ήμερο) και ολοκληρώνεται παραμονή των Χριστουγέννων.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, όπως εκείνη της Σαρακοστής, όμως, αν εσείς νηστεύετε, ενδεχομένως να ψάχνετε νηστίσιμες συνταγές, που να είναι νόστιμες.

Γι’ αυτό κι εμείς σας βρήκαμε μία πεντανόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με επιπλέον λαχανικά για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!

Υλικά

1 πακέτο έτοιμη ζύμη κρούστας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους

3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε ροδέλες

1/2 ποτήρι κρασί

1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίχνετε τις πιπεριές και στο τέλος τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και έπειτα, τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τέλος το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να πιει τα υγρά του.

Απλώνετε καλά τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μεγάλο πυρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Bάζετε την πίτα στο φούρνο και την ψήνετε στους 200°C μέχρι το φύλλο να αρχίσει να ροδίζει και η γέμιση να βγάζει μικρές φουσκάλες (περίπου 45 λεπτά). Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Σας έχουμε τη συνταγή για την πιο υγιεινή καρμπονάρα με φρέσκα σπαράγγια!

Λαζάνια με μανιτάρια και γάλα καρύδας – Μια νόστιμη συνταγή για τη νηστεία

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του