Αρχική > Featured > Νίκησε τον καρκίνο του μαστού στα 33 της και τέσσερα χρόνια μετά διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών

Νίκησε τον καρκίνο του μαστού στα 33 της και τέσσερα χρόνια μετά διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών

Μια μητέρα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού με τον οποίο διαγνώστηκε στα 33 χρόνια της, ανακάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι πάσχει από καρκίνο των οστών σε προχωρημένο στάδιο. Το τραγικότερο όλων είναι ότι η 37χρονη σήμερα Michelle Hemphill έλαβε τα δυσάρεστα νέα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη διάγνωση του πατέρα της με καρκίνο του λάρυγγα.

Πατέρας και κόρη από το βόρειο Μπέλφαστ πρόκειται να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία μαζί, καθώς οι οικείοι τους προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, μόλις τέσσερα χρόνια αφότου η Michelle έμαθε ότι ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τη Michelle ότι ο καρκίνος των οστών είναι ανίατος ύστερα από μία ακτινογραφία που αποκάλυψε έναν όγκο στη σπονδυλική της στήλη, ο οποίος της είχε προκαλέσει κάταγμα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Belfast Live.

Η αρχή του… τέλους

Η Michelle διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εκτεταμένες χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Έναν χρόνο αργότερα κατάφερε να το ξεπεράσει, αλλά η χαρά και η ανακούφιση της οικογένειας μετατράπηκαν σε πανικό, αφού και η ίδια και ο πατέρας της διαγνώστηκαν με καρκίνο.

Η κόρη της Michelle, Caitlin, δήλωσε: «Όταν μάθαμε ότι ο εφιάλτης τελείωσε ύστερα από ένα χρόνο χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας, πετάξαμε από την χαρά μας! Ήμουν τόσο ανακουφισμένη που δεν θα χάσω τη μαμά μου και την καλύτερη φίλη μου, ειδικά στην τόσο νεαρή ηλικία των 33 ετών».

Λίγο μετά τις τελευταίες καθαρές εξετάσεις της, η Michelle άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, πόνο στην πλάτη και σοβαρή κόπωση. Αμέσως πήγε στον οικογενειακό γιατρό και αργότερα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που αποκάλυψε έναν όγκο στη σπονδυλική της στήλη, που είχε προκαλέσει κάταγμα. Οι γιατροί της είπαν ότι είχε καρκίνο των οστών και θα έπρεπε να ξεκινήσει τον αγώνα της ξανά.

Συμπτώματα καρκίνου των οστών

  • Έντονος οστικός πόνος που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Πρήξιμο και ερυθρότητα πάνω σε ένα οστό, που μπορεί να κάνει τη μετακίνηση δύσκολη
  • Ένας όγκος πάνω σε κάποιο οστό
  • Ένα αδύναμο οστό που σπάει πιο εύκολα από το κανονικό

Η Michelle δεν μπορεί να δουλέψει, έτσι η οικογένεια και οι φίλοι της έχουν ξεκινήσει έναν έρανο για να την βοηθήσουν. Η Caitlin αναφέρει: «Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι η μαμά μου έχει πάλι καρκίνο σε τόσο μικρή ηλικία. Προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Ο παππούς μου διαγνώστηκε με καρκίνο στο λάρυγγα μόλις μία εβδομάδα πριν από τη διάγνωση της μητέρας μου, οπότε όλοι είμαστε εντελώς συντετριμμένοι.

Η υποστήριξη και η αγάπη που έχουμε λάβει είναι συγκλονιστική. Όλοι είναι τόσο ευγενικοί και γενναιόδωροι, όλοι θέλουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Οι κάτοικοι του Μπέλφαστ είναι τόσο ευγενικοί, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευγνώμονες».