Αρχική > Featured > New York Times: “Ο Σ. Τσιόδρας στους επιστήμονες που αναδύονται ως σημαίνουσες προσωπικότητες στην Ευρώπη”

New York Times: “Ο Σ. Τσιόδρας στους επιστήμονες που αναδύονται ως σημαίνουσες προσωπικότητες στην Ευρώπη”

Τον έχουν αποκαλέσει “στρατηγό” στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας που ετέθη επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας σε αυτή την περίοδο της πανδημίας για τη χώρα μας.

Πρόσφατα «υμνήθηκε» από ρωσική εφημερίδα, η οποία τον χαρακτήρισε κύριο δημιουργό του ελληνικού θαύματος, αλλά και η Le Figaro είχε αφιέρωμα γι’ αυτόν αποκαλώντας τον “νέο αγαπημένο των Ελλήνων”.

Τώρα σειρά έχουν οι New York Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Έλληνας καθηγηητής ανήκει στους επιστήμονες που αναδύονται ως σημαίνουσες προσωπικότητες στην Ευρώπη την εποχή του κορωνοϊού και του αφιερώνουν δημοσίευμά τους

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συγκαταλέγεται στο δημοσίευμα των NYT που είναι αφιερωμένο στους “επιστήμονες ήρωες”.

Ψάλτης και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα

«Στην Ελλάδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται όταν ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, ένας αδύνατος και χαριτωμένος άνδρας με γκρίζα μαλλιά, απευθύνεται στο έθνος κάθε μέρα στις 18:00», γράφουν οι NYT. «Η παράδοσή του είναι επίπεδη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σημειώσεις του, καθώς ενημερώνει τη χώρα σχετικά με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων και νεκρών. Περιστασιακά, προσφέρει πρακτικές συμβουλές», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Ο Έλληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορωνοϊού, εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδές στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού, δεν είναι άνθρωπος του εξωραϊσμού», σημειώνουν οι NYT.

Σύμφωνα με τον Theo Anagnostopoulos, ιδρυτή της SciCo, επιστημονικής συμβουλευτικής εταιρείας, ο κ. Τσιόδρας, στον οποίο είχε αναφερθεί εγκωμιαστικά και η Le Figaro, συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν συμπαθή στο αγχωμένο κοινό. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και κατάρτιση. «Είναι ένας από εμάς», δηλώνει ο κ. Anagnostopoulos. «Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και στοργικός, αλλά είναι επίσης αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός».