Το “Πανελλήνιο”, το βενζινάδικο που έγινε ο πρώτος πολυχώρος της πόλης, επανασυστήνεται στο κοινό με άρωμα παλιάς Αθήνας

το-πανελλήνιο-το-βενζινάδικο-που-έ

Κάποιοι από εσάς το γνωρίζετε ήδη. Ο ιστορικός σταθμός αυτοκινήτων και πρατήριο καυσίμων, που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στις αρχές της Λεωφόρου Καβάλας, σηματοδοτώντας την είσοδο στην πόλη, αναβιώνει και γίνεται το πιο “ζωντανό” σημείο συνάντησης. Ο σταθμός «Πανελλήνιο» κλείνει φέτος 61 χρόνια ζωής και επιστρέφει στην αρχική του μορφή όπως ακριβώς ήταν στις αρχές της λειτουργίας του. Επανασυστήνεται, λοιπόν,στο κοινό ως Πανελλήνιο Athens Experience Car Services.

Σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο Πανελλήνιο Athens Experience Car Services με μεγάλη προσέλευση δημοσιογράφων και καλεσμένων, έγιναν τα εγκαίνια του ιστορικού αυτού σταθμού αυτοκινήτων στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Στην εκδήλωση που ξεκίνησε το πρωί με δημοσιογραφική παρουσίαση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των media από τον κλάδο του αυτοκινήτου και του lifestyle, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του σταθμού από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα.

Την παρουσίαση και ξενάγηση έκανε ο κ. Νικόδημος Βουδούρης, επικεφαλής της ομάδας της ΠΛΑΤΑΙΩΝ Α.Ε. που ανέλαβε την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του σταθμού.

%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad0

Και έκθεση vintage αυτοκινήτων

Τους δημοσιογράφους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο γνωστός οδηγός αγώνων και συλλέκτης αυτοκινήτων, Αντώνης Τζεν. Ο κ. Τζεν τους «ταξίδεψε» αρχικά με τις ιστορίες του πίσω στο χρόνο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής, ενώ στη συνέχεια τους κατηύθυνε στον χώρο του γκαράζ όπου τους παρουσίασε τα ιστορικά vintage αυτοκίνητα που φιλοξενούνται στη συλλογή του «Πανελληνίου».

%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad2

Ο σταθμός αυτοκινήτων αποκτά τη γοητεία της παλιάς Αθήνας

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00, άρχισαν να καταφθάνουν στον σταθμό φίλοι, συνεργάτες και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού, οι οποίοι περιηγήθηκαν στον χώρο και φωτογραφήθηκαν στα vintage αυτοκίνητα.

Στοιχεία στη διακόσμηση που έδιναν άρωμα παλιάς Αθήνας, με γεράνια, βασιλικούς, μπαλόνια και έπιπλα φερ φορζέ «έντυσαν» τον χώρο του γκαράζ, ενώ υπέροχες γεύσεις και μουσικές επιλογές του dj από την εποχή του 1960 ταξίδεψαν όλους τους καλεσμένους στην αυθεντική και γραφική καθημερινότητα εκείνης της εποχής.

Με τάση γλυκιάς νοσταλγίας, οι παρευρισκόμενοι αναβιώσαν τη δεκαετία του 1960 και γνώρισαν από κοντά τον ιστορικό σταθμό αυτοκινήτων, που κρατάει σήμερα την αισθητική της τότε εποχής και παράλληλα χρησιμοποιεί τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σήμερα για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad4

Ταξίδι στο χρόνο

Η νέα τάση στην Αθήνα θέλει το νεανικό, και όχι μόνο, κοινό να νοσταλγεί την Παλιά Αθήνα, την παλιά ποιότητα ζωής, την παραδοσιακή, απλή και γραφική καθημερινότητα της τότε εποχής. Το “Πανελλήνιο” Athens Experience Car Services αναβιώνει τη δεκαετία του 1960 με μια ταυτόχρονα πιο σύγχρονη ματιά και προκαλεί νοσταλγία όχι μόνο σε όλους όσους έζησαν σε αυτήν την εποχή, αλλά και σε εκείνους που άκουσαν και μεγάλωσαν με τις ιστορίες της πόλης και με αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Και κάπως έτσι ξυπνούν μνήμες από τα παλιά…

Παραδοσιακά καφενεία και στέκια εμπνέονται σήμερα, το 2019, από την Παλιά Αθήνα και προσδίδουν στην εικόνα της πόλης μια ρετρό ατμόσφαιρα, μυώντας τους νεότερους στις αγαπημένες συνήθειες της καθημερινότητας των παλαιότερων! Χώροι με κλασική αισθητική, κάποιοι από αυτούς στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, ξυπνούν μνήμες από τα παλιά.

Σήμερα, οι νεότερες γενιές ακολουθούν αυτές τις παραδοσιακές συνήθειες με ιδιαίτερη αγάπη και “αγκαλιάζουν” οτιδήποτε αυθεντικό θυμίζει την Παλιά Αθήνα και την Παλιά Ελλάδα εν γένει.

%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad6

Οι χώροι γράφουν τη δική τους ιστορία…

Ο κάθε χώρος κρύβει τη δική του ιστορία, η οποία έχει χαραχθεί βαθιά στους τοίχους του. Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι ιδιοκτήτες, οι πελάτες, οι γειτονιές, όμως η γοητεία ενός χώρου που κουβαλάει μία ιστορία 80 χρόνων, παραμένει. Μία τέτοια ιστορία έρχεται να διηγηθεί το Πανελλήνιο.

Όλα ξεκινούν την εποχή που η τότε Λεωφόρος Καβάλας αποτελούσε τη βασική είσοδο στην πόλη των Αθηνών, εκτός της Ιεράς Οδού. Τότε, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1930, ο σταθμός “Πανελλήνιο” κάνει τα πρώτα του βήματα ως ένα από τα πρώτα βενζινάδικα. Ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η επίταξή του από τις τότε κατοχικές δυνάμεις, οπότε και χάνονται τα ίχνη του.

Λίγα χρόνια μετά, το 1956, η Λ. Καβάλας μετονομάζεται σε Λεωφόρο Αθηνών μέχρι την Αχιλλέως και διαπλατύνεται σε 8 λωρίδες αλλάζοντας όλη τη μορφή της πόλης και σταδιακά την έξοδο της πόλης προς το βορρά. Εκεί που ενώνεται η Λ. Αθηνών με την Αχιλλέως, ο σταθμός “Πανελλήνιο” γίνεται το σημείο αναφοράς εισόδου στην πόλη.

Σύντομα, το “Πανελλήνιο” από ένα απλό βενζινάδικο μετατρέπεται σε πολυχώρο, με ένα μικρό καφενείο, γκαράζ, καθώς και καύσιμα και service της τότε Mobil).

Μία ιστορία που αναβιώνει σήμερα…

Τα χρόνια πέρασαν, σταδιακά η περιοχή του Μεταξουργείου άλλαξε και έχασε την αλλοτινή αίγλη της, η Λεωφόρος Αθηνών απέκτησε γέφυρα και ο σταθμός “Πανελλήνιο” κρύφτηκε, με αποτέλεσμα να χάσει την “ταμπέλα” του σημείου αναφοράς της πόλης.

2019 πλέον, και 63 χρόνια μετά, ο σταθμός “Πανελλήνιο” επιστρέφει στην αρχική του μορφή, όπως ήταν το 1960. Αποκτά τη δική του θέση στον virtual χάρτη της πόλης και γίνεται το must-visit meeting point σε μια περιοχή που αναβιώνει και ξαναβρίσκει τη χαμένη της αίγλη!

“Πανελλήνιο” Athens Experience Car Services: Ένας διαφορετικός πολυχώρος

Ο ιδιαίτερος “χαρακτήρας” του σταθμού “Πανελλήνιο” Athens Experience Car Services σήμερα, όπως και τότε, βρίσκεται στον συνδυασμό διαφορετικών υπηρεσιών, έχοντας υιοθετήσει την αισθητική του 1960 αλλά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σήμερα.

  •  Γκαράζ
  •  Πρατήριο καυσίμων
  •  Καφενείο
  •  Πωλητήριο με αξεσουάρ αυτοκινήτου
  •  Πλυντήριο

Σχετικά Άρθρα
Το εύρημα στη λίμνη Κρεμαστών δεν σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης από το Καρπενήσι
Το εύρημα στη λίμνη Κρεμαστών δεν σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης από το Καρπενήσι
Ευρυτανία: Αναζητείται για τρίτη ημέρα η 48χρονη μητέρα που κατήγγειλε το σύζυγό της για ξυλοδαρμό
Ευρυτανία: Αναζητείται για τρίτη ημέρα η 48χρονη μητέρα που κατήγγειλε το σύζυγό της για ξυλοδαρμό
Κεραμεικός: Χτύπησαν 50χρονο μέχρι θανάτου γιατί πείραζε τις κοπέλες τους
Κεραμεικός: Χτύπησαν 50χρονο μέχρι θανάτου γιατί πείραζε τις κοπέλες τους
Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί άμεσα παρτίδες από δύο γνωστά συμπληρώματα διατροφής
Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί άμεσα παρτίδες από δύο γνωστά συμπληρώματα διατροφής
Ανησυχία για την εξαφάνιση 48χρονης στο Καρπενήσι - Η τελευταία της ανάρτηση προβληματίζει
Ανησυχία για την εξαφάνιση 48χρονης στο Καρπενήσι – Η τελευταία της ανάρτηση προβληματίζει
Σπάραξε η Ζωζώ Σαπουντζάκη πάνω από το φέρετρο της Μάρθας Καραγιάννη - Η σκηνή που συγκλονίζει
Σπάραξε η Ζωζώ Σαπουντζάκη πάνω από το φέρετρο της Μάρθας Καραγιάννη – Η σκηνή που συγκλονίζει

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του