Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη

roupa1Συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα, Πόλα Ρούπα σε διαμέρισμα επί της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Υπενθυμίζεται, ότι η 48χρονη Πόλα Ρούπα αναζητούταν διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της και τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή της, ήταν πριν περίπου έναν χρόνο κατά την επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης του συντρόφου της που σχεδίασε με ελικόπτερο και ύστερα από πάλη με τον πιλότο κατέληξε σε αναγκαστική προσγείωση στις Πλαταιές, απ’ όπου κα κατάφερε να διαφύγει.

Στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της 25χρονης, είχε βρει καταφύγιο η Πόλα Ρούπα μαζί με το παιδί της, το οποίο επίσης βρέθηκε εκεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται αυτή την ώρα στα δύο διαμερίσματα για τυχόν εντοπισμό ευρημάτων ή οπλισμού που να την συνδέουν με παράνομες και τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την απόδρασή της και μετά, όπως η περίπτωση της ένοπλης ληστείας στην Μαλεσίνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν αιφνιδιαστική και με χειρουργική ακρίβεια, γι αυτό και τόσο νωρίς το πρωί, ενώ η Πόλα Ρούπα δεν προέβαλε καμία αντίσταση, παρά μόνο ζήτησε να της προσέχουν το παιδί. Στην τσάντα της βρέθηκε όπλο, το οποίο δεν επιχείρησε όμως να χρησιμοποιήσει κατά τη σύλληψή της.Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα αρχικά συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2010, ενώ στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων.

Ï Íßêïò Ìáæéþôçò êáé ç Ðáíáãéþôá Ñïýðá öèÜíïõí óôéò ãõíáéêåßåò öõëáêÝò Êïñõäáëëïý. ÎáíÜñ÷éóå óôéò ãõíáéêåßåò öõëáêÝò Êïñõäáëëïý ç äßêç ôùí êáôçãïñïýìåíùí ãéá óõììåôï÷Þ óôçí ïñãÜíùóç Åðáíáóôáôéêüò Áãþíáò, ÄåõôÝñá 24 Ïêôùâñßïõ 2011.

Ποιο είναι το προφίλ της Πόλας Ρούπας

Τον Οκτώβριο του 2011 και από γκάφα των δικαστικών Αρχών και αφού παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Οι όροι παραβιάστηκαν τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το 6χρονο αγοράκι τους σήμερα, εξαφανίστηκαν. Έκτοτε το ζευγάρι διαφεύγει στην Ισπανία, την Κρήτη και στη συνέχεια στο Μαρούσι. Ο Νίκος Μαζιώτης συλλαμβάνεται ύστερα από μία τυχαία και αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου τραυματίστηκε, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιου του 2014.Η Πόλα Ρούπα παρέμεινε άφαντη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αναζητεί τρόπους όχι μόνο να κρατήσει «ζωντανό» σύμφωνα με τις Αρχές τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και να βοηθήσει τον σύντροφό της να αποδράσει.Το ερώτημα για τους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τώρα είναι να ταυτοποιηθούν περιπτώσεις με τυχόν δράση της Ρούπα, αλλά και να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος της 25χρονης που συνελήφθη σε ταυτόχρονη επιχείρηση στον Άγιο Δημήτριο και αν θα διωχθεί απλά και μόνο για υπόθαλψη ή για κάτι περισσότερο. Υπενθυμίζεται, ότι στην ληστεία της Μαλεσίνας, αν όντως αποδειχθεί ότι ήταν η Πόλα Ρούπα, μαζί της ήταν ένας άντρας και μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 25-30 ετών που την κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας.

Για την σύλληψη των δύο γυναικών και ό,τι τυχόν έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, αναμένεται επίσημη ενημέρωση περίπου στη μία το μεσημέρι στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα
Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή – Τι είπε ο άντρας της
Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή – Τι είπε ο άντρας της
H RAFARM γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
H RAFARM γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Διπλή διάκριση της Chiesi Hellas για το εργασιακό της περιβάλλον
Διπλή διάκριση της Chiesi Hellas για το εργασιακό της περιβάλλον
«Ντου» στα καρναβάλια με εφοριακούς μασκαράδες ετοιμάζει η ΑΑΔΕ
«Ντου» στα καρναβάλια με εφοριακούς μασκαράδες ετοιμάζει η ΑΑΔΕ
Τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μετά από συνάντηση για το διαζύγιό τους
Τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μετά από συνάντηση για το διαζύγιό τους
Το μενταγιόν της οργής: Γιατί έπεσαν να «φάνε» την Μπριζίτ Μακρόν
Το μενταγιόν της οργής: Γιατί έπεσαν να «φάνε» την Μπριζίτ Μακρόν

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του