Σπουδαία ανακάλυψη: Ένα σπάνιο μπλε δωμάτιο με γυναικείες μορφές στους τοίχους

Μία νέα σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην Πομπηία καθώς ένα περίτεχνα διακοσμημένο μπλε δωμάτιο έφεραν στο φως αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών.

Το περίπλοκα διακοσμημένο μπλε δωμάτιο που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία, ερμηνεύεται ως αρχαίο ρωμαϊκό ιερό.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, επισκέφθηκε την τοποθεσία, περιγράφοντας την αρχαία πόλη ως «ένα σεντούκι θησαυρού που είναι ακόμη εν μέρει ανεξερεύνητο».

Το μπλε χρώμα που βρέθηκε σε αυτή τη νέα ανακάλυψη είναι σπάνιο, με το υπουργείο Πολιτισμού να επισημαίνει ότι γενικά συνδέεται με περιβάλλοντα μεγάλης διακοσμητικής σημασίας.

Μια σε βάθος ανάλυση του δωματίου, σύμφωνα με το υπουργείο, διαπίστωσε ότι ο χώρος θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ιερό ή ως χώρος αφιερωμένος σε τελετουργικές δραστηριότητες και τη συντήρηση ιερών αντικειμένων.

%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5-%ce%b4%cf%890

Οι τέσσερις εποχές με μορφή γυναικών

Στους τοίχους του δωματίου υπάρχουν γυναικείες μορφές που λέγεται ότι απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές του έτους, καθώς και αλληγορίες για τη γεωργία και τη βοσκή.

Η νέα ανακάλυψη ήρθε εν μέσω ανασκαφών στην περιοχή Regio IX της κεντρικής Πομπηίας, μια κατοικημένη περιοχή που είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο ενεργούς ανασκαφικούς χώρους για νέα ευρήματα.

%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5-%ce%b4%cf%892

Οι ανασκαφές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου για τη διασφάλιση μιας περιμέτρου μεταξύ των ανασκαμμένων και μη ανασκαμμένων περιοχών του αρχαιολογικού πάρκου, το οποίο σήμερα διαθέτει περισσότερα από 13.000 ανασκαμμένα δωμάτια.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της δομής της περιοχής, καθιστώντας την «προστασία της τεράστιας πομπηιανής κληρονομιάς… πιο αποτελεσματική και βιώσιμη» ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι αρχαιολόγοι στην Πομπηία ανακάλυψαν παιδικά γκράφιτι που απεικόνιζαν βίαιες σκηνές μονομάχων και κυνηγών να μάχονται με ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Έντονη ζέστη και σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες – Πότε δροσίζει

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αντιμετώπιση του καρκίνου παχέος εντέρου – Η περίπτωση ενός νεαρού ασθενή

Σχετικά Άρθρα
Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα εν όψει του καύσωνα διαρκείας
Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα εν όψει του καύσωνα διαρκείας
%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b8%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%890
Καύσωνας σε τρεις φάσεις: Πότε θα υποχωρήσει η έντονη ζέστη
%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%820
Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας
Βρετανία: Σοκ από την τριπλή γυναικοκτονία με βαλλίστρα - Τι όπλισε τον δολοφόνο
Βρετανία: Σοκ από την τριπλή γυναικοκτονία με βαλλίστρα – Τι όπλισε τον δολοφόνο
Πέθανε ο Γιάννης Κατσάμπας, ο ένας από τα «Κατσαμπάκια»
Πέθανε ο Γιάννης Κατσάμπας, ο ένας από τα «Κατσαμπάκια»
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Συγκινεί η ανάρτησή της μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Συγκινεί η ανάρτησή της μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του