Σοκάρει ο αριθμός: Περισσότερες από 4.500 γυναίκες-θύματα βίας στην Ελλάδα, έχουν ζητήσει βοήθεια στη διάρκεια της χρονιάς

σοκάρει-ο-αριθμός-περισσότερες-από-4-500-γ

Περισσότερες από 4.500 γυναίκες-θύματα βίας, αλλά και πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, έχουν απευθυνθεί από την αρχή του χρόνου στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για να ζητήσουν συμβουλές και καθοδήγηση από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς

λειτουργούς. Αυτό αποκάλυψε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της – με τον  Υφυπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Κώτσηρα – στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας που παρέχει στις γυναίκες – θύματα βίας

δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης.

Οι δύο Υφυπουργοί συναντήθηκαν με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και το συνεχάρησαν για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

Μαρία Συρεγγέλα: Οφείλουμε να σπάσουμε τη σιωπή μας

Όπως ανέφερε η κ. Συρεγγέλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας, το οποίο στηρίζει δεκάδες γυναίκες, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα που προσφέρουν υποστήριξη στις γυναίκες – θύματα βίας και τις βοηθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους σε νέες βάσεις. Στα Συμβουλευτικά Κέντρα απευθύνονται τόσο οι γυναίκες που έχουν βιώσει περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας όσο και τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλοι της γυναίκας που κακοποιείται. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερα από 4.500 άτομα, γυναίκες – θύματα βίας, αλλά και πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, έχουν απευθυνθεί από την αρχή του χρόνου στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για να ζητήσουν συμβουλές και καθοδήγηση από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

«Οφείλουμε να σπάσουμε τη σιωπή μας και να ενθαρρύνουμε τόσο τα θύματα όσο και τα τρίτα πρόσωπα που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και αποτρόπαιες πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε η υφυπουργός κ. Συρεγγέλα.

Και πρόσθεσε ότι «πρέπει όλοι και όλες να αναγνωρίζουμε τα περιστατικά κακοποίησης που λαμβάνουν χώρα δίπλα μας, να προσεγγίζουμε τα θύματα με διακριτικότητα και σεβασμό και να τα συμβουλεύουμε να αποκαλύπτουν βίαιες συμπεριφορές, προστατεύοντας έτσι την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και βάζοντας ένας τέλος στο έγκλημα της βίας».

%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-4-500-%ce%b30

Γιώργος Κώτσηρας: Δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία των θυμάτων κάθε μορφής βίας

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας τόνισε τα εξής: «Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας υλοποιεί μια σημαντική κοινωνική δράση, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Η Πολιτεία συνδράμει μέσω της θέσπισης κανόνων για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας τόσο κατά των γυναικών όσο και γενικότερα κατά των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τις θεσμικές πρωτοβουλίες στοχεύουμε στην προστασία των ευάλωτων θυμάτων. Αμφότερα τα δύο Υπουργεία, αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση του θεσμικού «οπλοστασίου» για την προστασία των θυμάτων κάθε μορφής βίας».

Σημειώνεται πως στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας παρευρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος.

Αναλυτικά όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα – Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (isotita.gr)

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει η ταινία της Lacta για τις γυναικοκτονίες – “Μη με αφήσεις ποτέ… είσαι μόνο δική μου”

Παντρεύτηκε για χάρη του πατέρα της, έμεινε παράλυτη, σήμερα είναι μία γυναίκα σύμβολο

Άρης Σερβετάλης: Το οργισμένο post της Φαίης Κοκκινοπούλου – “Ο μόνος ανεμβολίαστος και καλοπληρωμένος”

Σχετικά Άρθρα
Νωρίτερα η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Νωρίτερα η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-03-12-%ce%bf-%ce%b50
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 03/12 ο ΕΟΔΥ
Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπέμπεται σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών
Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπέμπεται σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 02/12 ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 02/12 ο ΕΟΔΥ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Διευκρινίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 - Τι θα ισχύσει για τα self test στις γιορτές
Διευκρινίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 – Τι θα ισχύσει για τα self test στις γιορτές

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του