Σήμερα επρόκειτο να κλείσουν οι μπάρες του μετρό, αλλά…

σήμερα-επρόκειτο-να-κλείσουν-οι-μπάρε

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σήμερα, τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, θα έκλειναν οι μπάρες στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται για άλλη μια φορά ανέφικτο.

Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση σύμφωνα με το ΟΑΣΑ οφειλόταν στην έκδοση καρτών σε περίπου 50.000 ανέργους, ωστόσο η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα προβλήματα είναι περισσότερα με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατο το να κατέβουν οι μπάρες.

Προβλήματα

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι μπάρες δεν πρόκειται να κλείσουν διότι δεν έχει εξασφαλιστεί η στοιχειώδης ασφάλεια, όπως για παράδειγμα τα συστήματα πυρανίχνευσης που θα ανοίγουν τις μπάρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλα θέματα, όπως οι ελλείψεις σε ρολάκια, που ανάγκαζαν τους εργαζομένους να ψάχνουν μέχρι και στα σκουπίδια εισιτήρια προκειμένου να τα επαναφορτίσουν.

Στο ίδιο πλαίσιο, το μειωμένο προσωπικό που σε αυτή τη φάση απασχολείται στην «ενημέρωση» των επιβατών, για το πώς δηλαδή θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ προβλέπει έναν υπάλληλο σε κάθε είσοδο – έξοδο, ούτως ώστε να πραγματοποιεί τους ελέγχους.

Από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι φθορές που έχουν προκληθεί στα ακυρωτικά μηχανήματα και ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί.

Επικρατέστερο σενάριο για να κατέβουν οι μπάρες

Προς το παρόν, πάντως, οι μπάρες έχουν κατέβει στους σταθμούς του μετρό Αγιος Αντώνιος, Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας, Αγιος Δημήτριος και Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει πιθανότητα να κατέβουν οι μπάρες και αυτόν τον μήνα, αλλλα τίποτα δεν είναι σίγουρο, κυρίως λόγω των πολλών μικροπροβλημάτων, τα οποία όμως δεν λύνονται.

Πάντως, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται από τους αρμόδιους είναι οι μπάρες να συνεχίζουν να κατεβαίνουν τμηματικά και συγκεκριμένα ανά μία εβδομάδα να παραδίδεται και ένας σταθμός.

Στοιχεία ΟΑΣΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΟΑΣΑ, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 400.000 προσωποποιημένες κάρτες, ενώ το 80% των εισιτηρίων που πωλούνται αφορούν κόμιστρα μίας διαδρομής. Παράλληλα, οι επιβάτες που μετακινούνται περισσότερο με λεωφορεία και τρόλεϊ, μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο σε 1.005 σημεία, τα οποία είναι επί το πλείστον περίπτερα και μίνι μάρκετ. Ο Οργανισμός, σε κάθε περίπτωση, συνιστά να μην πετούν οι πολίτες τα εισιτήρια αλλά να τα επαναφορτίζουν.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Σχετικά Άρθρα
Σε ποιες περιοχές θα είναι αύριο κλειστές τράπεζες και καταστήματα
Σε ποιες περιοχές θα είναι αύριο κλειστές τράπεζες και καταστήματα
"Έβαλαν ρεφενέ για να ναυλώσουν μόνοι τους λεωφορεία και να φύγουν" - Αβοήθητοι 300 επιβάτες τρένου στην Οινόη
“Έβαλαν ρεφενέ για να ναυλώσουν μόνοι τους λεωφορεία και να φύγουν” – Αβοήθητοι 300 επιβάτες τρένου στην Οινόη
Κακοκαιρία Ελπίς: Αργία και αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Κακοκαιρία Ελπίς: Αργία και αύριο Τετάρτη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε αποζημίωση 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε αποζημίωση 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε
Κορωνοϊός: Πόσα είναι αυτή τη στιγμή τα περιστατικά Covid-19 παγκοσμίως;
Κορωνοϊός: Πόσα είναι αυτή τη στιγμή τα περιστατικά Covid-19 παγκοσμίως;
Απελπισμένοι πολίτες στις αποβάθρες του Προαστιακού τρέχουν να προλάβουν το συρμό
Απελπισμένοι πολίτες στις αποβάθρες του Προαστιακού τρέχουν να προλάβουν το συρμό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του