Ρώμη: Για πρώτη φορά γυναίκα τροχονόμος στην Πιάτσα Βενέτσια – βίντεο

ρώμη-για-πρώτη-φορά-γυναίκα-τροχονόμο

Για δεκαετίες ολόκληρες, η εξέδρα στην Πιάτσα Βενέτσια στη Ρώμη αποτελεί ένα δημοφιλές αξιοθέατο και ακόμα ένα σήμα κατατεθέν της ιστορικής ιταλικής πρωτεύουσας. Και στην εξέδρα αυτή, με την επιστροφή της μετά από έναν χρόνο, για πρώτη φορά ανέβηκε γυναίκα τροχονόμος. Ο λόγος για την Κριστίνα Κορμπούτσι, η οποία «έσπασε» το ανδρικό κατεστημένο στο πόστο αυτό, κάνοντας χαρούμενους τους περαστικούς όταν τη βλέπουν τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε επίσηςΣαν σήμερα, η Ελληνίδα απέκτησε το δικαίωμα να ψηφίζει σε βουλευτικές εκλογές

Η συγκλονιστική ιστορία της «Μαύρης Χήρας» του Gucci που πλήρωσε για να σκοτώσουν τον σύζυγό της και χρυσό κληρονόμο του Οίκου

«Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα την τροχονόμο. Μιλάς με πολλά άτομα, ο κόσμος χαμογελά, όταν με βλέπουν οι γυναίκες οδηγοί φαίνονται χαρούμενες. Υπάρχει γυναικεία αλληλεγγύη και πολλές με ενθαρρύνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων, η πρώτη γυναίκα τροχονόμος που ανεβαίνει στην ιστορική εξέδρα της Πιάτσας Βενέτσια.

Για δεκαετίες ολόκληρες οι τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στεκόμενοι πάνω σε εξέδρες αποτελούσαν ένα σήμα κατατεθέν για τη Ρώμη. Προς μεγάλη χαρά των κατοίκων, οι τροχονόμοι επέστρεψαν στη θέση τους και με έκπληξη είδαν πως ανάμεσά τους είναι και μία γυναίκα, την Κριστίνα Κορμπούτσι.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η εξέδρα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του ‘20, προκειμένου οι τροχονόμοι να είναι πιο ορατοί την ώρα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, που έρχονται από τρεις κατευθύνσεις σε αυτή τη χαοτική πλατεία. Εκείνη την εποχή η βάση ήταν από ξύλο και οι τροχονόμοι τη μετέφεραν στην πλατεία την ώρα που ξεκινούσε η βάρδιά τους. Σήμερα, αναδύεται από το πλακόστρωτο και βυθίζεται πάλι σε αυτό, με το πάτημα ενός διακόπτη.

Το τελευταίο διάστημα, περίπου ένα χρόνο, δεν χρησιμοποιούνταν, καθώς γίνονταν οδικά έργα στην περιοχή. Για να αναλάβουν βάρδια στο σημείο, οι τροχονόμοι παρακολουθούν μαθήματα από τον «μαέστρο» Φάμπιο Γκρίλο, ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά εκεί από το 2004. «Είναι μια υπέροχη δουλειά. Είσαι στο μέσο αυτής της φανταστικής πλατείας, που αποτελεί σταυροδρόμι για Ρωμαίους, τουρίστες, τους πάντες. Βλέπεις τα πάντα», δήλωσε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 25χρονη Ανυσία - Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 26χρονη Ανυσία – Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8d%ce%bc%ce%bd%ce%bf0
Σήμερα η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου – Τι συμβολίζει
"Βόμβα" από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
“Βόμβα” από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Έρχεται τρελός καιρός"
Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Έρχεται τρελός καιρός”
Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του και πότε θα ισχύει
Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του και πότε θα ισχύει

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του