Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ένας άνθρωπος που έφτασε 99 ετών και είδε 13 εγγόνια μόνο γρουσούζης δεν είναι»

Μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη από αυτές που τον έχουμε συνηθίσει, έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τα νεανικά του χρόνια, τη σχέση με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, καθώς και για τον γάμο του με την Μαρέβα Μητσοτάκη.

Για τα νεανικά του χρόνια

«Πολλές φορές σκεφτόμουν πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου αν κάποιες επιλογές είχαν γίνει διαφορετικά. Αν είχα μείνει στην Αμερική να δουλέψω, αν είχα κάποια άλλη δουλειά, αλλά τελικά γύρισα το ’97, μόλις είχαμε παντρευτεί με τη Μαρέβα, μόλις είχε γεννηθεί η πρώτη μας κόρη Σοφία. Και πήραμε την απόφαση τότε να γυρίσουμε, γιατί θέλαμε η Σοφία να μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γύρισα τότε με αρκετά χαμηλότερο μισθό από αυτόν που κέρδιζα στο εξωτερικό, αλλά επειδή πίστευα ότι η χώρα πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση και επειδή ήθελα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα στην Ελλάδα».

Για τον πατέρα του

«Ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος και με πάρα πολύ χιούμορ. Και βέβαια να πω το εξής: Ένας άνθρωπος ο οποίος έφτασε 99 ετών, έζησε μια γεμάτη ζωή, έγινε Πρωθυπουργός, δικαιώθηκε εν πολλοίς εν ζωή και άφησε πίσω του μια μεγάλη οικογένεια με 13 εγγόνια και πρόφτασε και είδε 13 δισέγγονα, μόνο γρουσούζης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Για τον γάμο του με τη Μαρέβα

«Δεν νομίζω ότι πρέπει, ότι αξίζει τον κόπο, να κρατιέται μια σχέση ζωντανή για τα παιδιά. Είναι εις βάρος των παιδιών. Υπήρχε πάντα μια μεγάλη αγάπη και ένας αμοιβαίος θαυμασμός. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη συγκυρία στην αρχή της πολιτικής μου καριέρας, με πιέσεις τις οποίες και οι δύο δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν είπαμε ποτέ ο ένας βαριές κουβέντες για τον άλλον. Βάλαμε πάντα τα παιδιά σε πρώτη μοίρα. Κάναμε τη ζωή μας για αρκετά χρόνια. Αξίζει τον κόπο κανείς να προσπαθεί να σώσει τον γάμο του. Δεν υπάρχει γάμος χωρίς δυσκολία. Είναι τόσο δύσκολη από μόνη της η συγκατοίκηση, η συμβίωση με έναν άνθρωπο, είναι τόσο δύσκολος ο γάμος που αξίζει τον κόπο κανείς να κάνει την έξτρα προσπάθεια».

Δείτε τη συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Η υφ. Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ με Μαντλίν Ολμπράιτ: Η δήλωσή της που άφησε ιστορία
Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ: Η δήλωσή της που άφησε ιστορία
Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα της πολιτικού μέσα από την τελευταία της ανάρτηση
Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα της πολιτικού μέσα από την τελευταία της ανάρτηση
%cf%87%ce%b1%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b50
Χαμός με τις «μουσικές καρέκλες» του Ερντογάν- Έμεινε όρθια η Φον ντερ Λάιεν
%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%82-%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af0
Μπισκότο με μελάνι σουπιάς, κιμάς γαρίδας και κακαβιά- Τι θα γευθούν οι υψηλοί καλεσμένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας
%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b7-%cf%86%cf%8e%cf%86%ce%b70
Εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό» η Φώφη Γεννηματά – Τι συνέβη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του