Τι Νέα;

Πολεμικό Ναυτικό: Στην Τυνησία ψάχνουν την αιτία θανάτου της 19χρονης Θάλειας – Το επικρατέστερο σενάριο

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πολεμικό Ναυτικό και όχι μόνο ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου. Ως επικρατέστερη αιτία του θανάτου της φαίνεται πως είναι η δηλητηρίαση, όπως αναφέρει το onlarissa.gr σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο της άτυχης κοπέλας.

Η κοπέλα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ ο κορονοϊός που είχε νοσήσει νωρίτερα, είχε αρνητικοποιηθεί εν πλω. Ένα σενάριο είναι ο οργανισμός της κοπέλας από την πρόσφατη νόσηση να ήταν αδύναμος, όμως τα πάντα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τη στάση που έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Τυνησία, εκεί όπου αναζητείται η άκρη του νήματος, για αυτό που έφαγε η Θάλεια και της προκάλεσε δηλητηρίαση. Σημειώνεται πως με παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται δύο ακόμη δόκιμοι στο νοσοκομείο της Νάπολης.

Πλέον όλα στρέφονται στις ιατροδικαστικές εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν σήμερα Παρασκευή, αλλά ίσως να χρειαστούν ημέρες για να «δείξουν» τα αίτια του θανάτου, λόγω των τοξικολογικών ερευνών που πρέπει να γίνουν και είναι χρονοβόρες.

Το ταξίδι στην Τυνησία

Στο μικροσκόπιο έχει μπει, πλέον, το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Ερευνάται λοιπόν αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Και αυτό παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τους τονίζεται ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό!

Αμέσως μετά την αναχώρηση των δύο πολεμικών πλοίων από την Τυνησία και συγκεκριμένα το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί.

Δύο από τους φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που συμμετέχουν στον θερινό εκπαιδευτικό πλου έχουν χαμηλό πυρετό και στομαχόπονο. Προληπτικά έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, ωστόσο αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι η κατάστασή του δεν σχετίζεται με αυτή της κοπέλας.

«Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και πυρετό»

O αδελφός της άτυχης Θάλειας μίλησε στο Mega, αναφέροντας τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της αδερφής του.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Μας πήραν χθες (σ.σ προχθες) να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν εκεί».

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως» συμπλήρωσε.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη αδελφή του.

Διαβάστε επίσης

Άνδρες βιώνουν τους πόνους περιόδου και μαντέψτε… έβαλαν μέχρι και τα κλάματα!

Πάρεση Προσώπου: Ποια είναι η πάθηση που είχαν εμφανίσει η Αντζελίνα Τζολί και η Έλλη Λαμπέτη;

Η απόλυση της Lisa LaFlamme για τα γκρίζα της μαλλιά δεν είναι τρίχες. Είναι ηλικιακός ρατσισμός και είναι υπαρκτός!

infowoman team

Recent Posts

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Κ. Μακεδονία, Στ. Ελλάδα, Β. Αιγαίο

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της…

6 ώρες ago

H Jill Tiefenthaler και 5 εξερευνητές του National Geographic για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνομιλούν με την Κατερίνα Βρανά!

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού επετειακού Athens Science Festival! H Jill Tiefenthaler, CEO…

6 ώρες ago

Είναι ασφαλής η κατανάλωση του καφέ χωρίς καφεΐνη;

Για όσους αποφεύγουν την καφεΐνη, ο καφές χωρίς καφεΐνη φαίνεται σαν μια αβλαβής επιλογή. Ωστόσο,…

7 ώρες ago

Έρχεται το «Ροζ Φεγγάρι» του Απριλίου – Ποια ζώδια ευνοούνται

Στις 24 Απριλίου θα ανατείλει η πανσέληνος Απριλίου 2024, η οποία  είναι γνωστή και ως…

7 ώρες ago

Μόνικα Μπελούτσι: Εντυπωσιακή στα 59 της δηλώνει ότι «θέλει να γεράσει ειρηνικά»

Στο Elle Spain μίλησε η Μόνικα Μπελούτσι και αναφέρθηκε στο πέρασμα του χρόνου, τον ρόλο…

8 ώρες ago

Κερδίστε μία αρωματική unisex λαμπάδα από τη Maria Psouchlou

Η πασχαλινή εορταστική περίοδος πλησιάζει και ανάμεσα στις αγορές μας για την Ανάσταση είναι η…

9 ώρες ago