Ποια είναι η 34χρονη Σάνα Μαρίν, η νεαρότερη πρωθυπουργός της Φινλανδίας

ποια-είναι-η-34χρονη-σάνα-μαρίν-η-νεαρότ

H 34χρονη  Σάνα Μαρίν είναι από την Κυριακή (8/12) η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα της Φινλανδίας. 

Ο 57χρονος Ρινέ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μία απεργία των ταχυδρομείων –  η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας πριν τελικά διευθετηθεί- και έτσι η Μαρίν θα αναλάβει τα καθήκοντά της την προσεχή εβδομάδα.

Ποια είναι η νέα πρωθυπουργός- 

Η Μαρίν γεννήθηκε στo Ελσίνκι στις 16 Νοεμβρίου του 1985, μεγάλωσε στην πόλη Πίρκαλα και τώρα ζει κοντά στο Τάμπερε μαζί με τον σύζυγό της και την ενός έτους κόρη της, Εμμα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως είναι παιδί μιας σχέσης δύο γυναικών και πάντα μιλάει περήφανα για τις δύο μητέρες της. 

Αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2004, η Μαρίν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοικητική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, το 2017.  Η διατριβή της με τίτλο «Φινλανδία, χώρα των δημάρχων», εξέτασε τη διαδικασία επαγγελματισμού της πολιτικής ηγεσίας στις φινλανδικές πόλεις. Ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 2006. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο, όπου υπήρξε μέλος της Μεγάλης Επιτροπής, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, στο οποίο προήδρευσε από το 2013 έως το 2017. 

To 2014 εξελέγη ως δεύτερη αναπληρώτρια ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και από το 2017 υπηρετούσε ως πρώτη αναπληρώτρια ηγέτης του Κόμματος. 

Ενα από τα ενδιαφέροντά της είναι οι περιβαλλοντικές αξίες. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για διαμόρφωση της κυβέρνησης, η Μαρίν προήδρευσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με θέμα «Η Φινλανδία ουδέτερη σε άνθρακα που προστατεύει τη βιοποικιλότητα».

Σχετικά Άρθρα
Τροχαίο με μηχανή στο Λαγονήσι: Νεκρός ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Τροχαίο με μηχανή στο Λαγονήσι: Νεκρός ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς κι επίσημα - Πού παραμένουν υποχρεωτικές
Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς κι επίσημα – Πού παραμένουν υποχρεωτικές
Χωρίς Μετρό την Τρίτη η Αθήνα - Ποια άλλα Μέσα απεργούν
Χωρίς Μετρό την Τρίτη η Αθήνα – Ποια άλλα Μέσα απεργούν
Στο πένθος η Κρήτη μετά το θάνατο της 22χρονης πρωταθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης σε τροχαίο - Συγκλονίζει η μητέρα της
Στο πένθος η Κρήτη μετά το θάνατο της 22χρονης πρωταθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης σε τροχαίο – Συγκλονίζει η μητέρα της
Ντέιβιντ Κράουτς: “Αν η θανατική ποινή ίσχυε στην Ελλάδα, θα ήταν τιμή μου να τραβήξω τον μοχλό”
Ντέιβιντ Κράουτς: “Αν η θανατική ποινή ίσχυε στην Ελλάδα, θα ήταν τιμή μου να τραβήξω τον μοχλό”
Μάρα Δαρμουσλή: Η πρώτη αντίδραση μετά τη φωτιά στο εστιατόριο του συζύγου της στη Νέα Σμύρνη
Μάρα Δαρμουσλή: Η πρώτη αντίδραση μετά τη φωτιά στο εστιατόριο του συζύγου της στη Νέα Σμύρνη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του