ΠΟΕΔΗΝ για θάνατο Μαχαιρίτσα: “Το ασθενοφόρο άργησε μία ώρα – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό”

ποεδην-για-θάνατο-μαχαιρίτσα-το-ασθε

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η κλήση στο κέντρο υγείας Αλμυρού, στο οποίο υπάγεται ο Πτελεός έγινε ακριβώς στις 4:27 το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Ωστόσο το κέντρο δεν διέθετε ασθενοφόρο. Ως αποτέλεσμα, ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο του Βόλου το οποίο όμως απέχει από τον Πτελεό περίπου 70 χιλιόμετρα. Έτσι το ασθενοφόρο που ξεκίνησε, έφτασε στο σημείο της κλήσης περίπου μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό «χθες στο κέντρο υγείας Αλμυρού για άλλη μια φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Η κλήση στο κέντρο υγείας έγινε στις 4:27. Επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό, ξεκίνησε όχημα από το νοσοκομείο του Βόλου. Δεδομένης της απόστασης η οποία είναι περίπου 70 χιλιόμετρα, το ασθενοφόρο καθυστέρησε περίπου μία ώρα να φτάσει κι έκανε άλλο τόσο να επιστρέψει αφού κι ο δρόμος στην περιοχή είναι κακός».

Παίζει ρόλο ακόμα και το λεπτό στα καρδιολογικά επεισόδια

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ΕΚΑΒ όταν δέχεται κλήση για έκτακτο περιστατικό, πρέπει να ανταποκρίνεται σε άμεσο χρόνο». Αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη όχι όμως με ευθύνη του ΕΚΑΒ. «Αν υπήρχε ασθενοφόρο» εξήγησε ο κ. Γιαννακός, «θα έφτανε σε ένα τέταρτο – είκοσι λεπτά».

«Θα μπορούσε ενδεχομένως» πρόσθεσε, «να γίνει ανάταξη του ασθενή διότι στα καρδιολογικά περιστατικά παίζει ρόλο ακόμη και το λεπτό». «Αυτός επομένως ο χρόνος που πέρασε είναι κρίσιμος» σημείωσε, εξηγώντας πάντως ότι δεν είναι δεδομένο ότι ο ασθενής θα επιβίωνε».

Ο ίδιος υπογράμμισε: «έχουμε πολλές φορές αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με ασθενοφόρα στα κέντρα υγείας. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι πέθανε στο Καρλόβασι Σάμου έναν 19χρονο παιδί διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο». Καταλήγοντας τόνισε ότι «πάρα πολλές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας είναι ακάλυπτες». «Πριν από λίγο καιρό που έγινε το περιστατικό με τη 13χρονη στο λούνα παρκ, πάλι δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Και τότε αν χρειαζόταν ασθενοφόρο, πάλι δεν θα υπήρχε», κατέληξε.

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Ανακοίνωση μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε το ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με γιατρό, η οποία έφτασε στο σημείο στις 05:10. Η γιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.

Και καταλήγει: «Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

Σχετικά Άρθρα
Χαλάει ο καιρός με καταιγίδες κι έντονα φαινόμενα - Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου
Χαλάει ο καιρός με καταιγίδες κι έντονα φαινόμενα – Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου
Η παραίτηση του πρωθυπουργού που προκαλεί "σεισμό" στον πολιτικό κόσμο
Η παραίτηση πρωθυπουργού που προκαλεί “σεισμό” στον πολιτικό κόσμο
Viral στην Ίο: Οι τουρίστες πληρώνουν στα μπαρ για να πιουν σφηνάκι και να λάβουν ένα "χρωματιστό" χαστούκι
Viral στην Ίο: Οι τουρίστες πληρώνουν στα μπαρ για να πιουν σφηνάκι και να φάνε ένα “χρωματιστό” χαστούκι
Ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο κι επέστρεψε στο σπίτι του
Ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο κι επέστρεψε στο σπίτι του
Δύο μητροκτονίες μέσα σε λίγες ώρες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη - Συγκλονίζουν τα εγκλήματα
Δύο μητροκτονίες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη – Συγκλονίζουν τα εγκλήματα
Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, αλλά ψυχρό Σαββατοκύριακο
Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, αλλά ψυχρό Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του