Πέρασε με κλειστή μπάρα και συγκρούστηκε με τον προαστιακό – «Δεν θυμάμαι τίποτα»
Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη η γιατρός Βιβή Λουκοπούλου το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην Πάτρα, όταν το όχημά της συγκρούστηκε με συρμό του Προαστιακού. Η γιατρός επέστρεφε εξαντλημένη από εφημερία 36 ωρών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου εργάζεται. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, σε σταθερή κατάσταση.
Η σύγκρουση υπήρξε σφοδρή, με αποτέλεσμα η αριστερή πλευρά του οχήματος να υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν. Η γιατρός υπέστη τραύματα στον θώρακα, στο ήπαρ και στην ωμοπλάτη, ωστόσο η κατάστασή της κρίνεται εκτός κινδύνου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η ίδια η γιατρός δήλωσε πως δεν έχει καμία ανάμνηση από το περιστατικό:
«Δεν θυμάμαι τίποτα. Πραγματικά. Είμαι καλά και ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του, αλλά ιδιαιτέρως ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν δίπλα μου», ανέφερε συγκινημένη.
Ο σύζυγός της, Γιώργος Στασινόπουλος, περιέγραψε την κατάστασή της τη στιγμή του ατυχήματος:
«Γύριζε από εφημερία, ήταν εξαντλημένη. Είχε ακόμη περιστατικά που την απασχολούσαν. Δεν αποκλείεται να μιλούσε στο τηλέφωνο για να τα διεκπεραιώσει και να μην είδε τίποτα. Πραγματικά είχε άγιο. Το τρένο, ευτυχώς, είχε σταθμό λίγα μέτρα πιο κάτω, κι έτσι ο μηχανοδηγός είχε ήδη μειώσει ταχύτητα. Αυτό την έσωσε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία για τις ελλείψεις ασφάλειας στο σημείο της σύγκρουσης:
«Η προστατευτική μπάρα δεν καλύπτει όλο το πλάτος του δρόμου. Γιατί δεν φροντίζουν να κλείνει ολόκληρη τη λωρίδα; Μου είπαν ότι για να επεκταθεί χρειάζεται ειδική τεχνική υποστήριξη. Και όμως, τόσον καιρό δεν έχει γίνει τίποτα», είπε εμφανώς αγανακτισμένος.
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης
Υλικό από κάμερες ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή της βίαιης σύγκρουσης του τρένου με το όχημα, στη διάβαση της οδού Ανθείας. Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να περνά ανάμεσα από τις κατεβασμένες μπάρες, παραβλέποντας όχι μόνο τις οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, αλλά και την κόρνα του συρμού.
Διαβάστε επίσης
Ο Ιππόλυτος της Κατερίνας Ευαγγελάτου μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Hong Kong κάνει στάση στην Αθήνα
Google News