Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα. Η φροντίδα και η προσοχή των ζώων, ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή, οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της πολιτείας. Ταυτόχρονα, η ορθή αντίληψη που έχουν οι πολίτες της για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και υγείας μιας κοινωνίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.
Ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων «Κάντε click στη στοργή και υιοθετήστε ένα αδέσποτο». Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία, εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Αθηναίων. Είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα.
Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερόμενου, που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να προσέλθετε στο Τμήμα Αστικής Πανίδας στο κέντρο της Αθήνας (Αιόλου 47, 1ος όροφος, τηλ: 210 3239201-202) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 14:00.
Google News