Μόνιμο «πονοκέφαλο» για τους αλιείς του νοτίου Αιγαίου αποτελεί η εμφάνιση λαγοκέφαλων, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τις ελληνικές ακτές. Μάλιστα, στη Ρόδο αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς ο λαγοκέφαλος επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή.
Τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, είναι ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα των περιοχών, αλλά άκρως επικίνδυνο και για τον ίδιο άνθρωπο αν καταναλωθεί.
Τα φονικά ψάρια που κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες
Ο λαγοκέφαλος, όπως ανέφεραν στο ρεπορτάζ στην πρωινή εκπομπή του Mega, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, καθώς φέρει μια νευροπαραλυτική τοξίνη. Μάλιστα, έχουν υπάρξει περιστατικά θανάτου σε χώρες, όπως το Ισραήλ.
Οι λαγοκέφαλοι είναι ένα από τα είδη ψαριών που έχουν μεταναστεύσει στις ελληνικές θάλασσες και είναι επικίνδυνα τόσο για την τοπική πανίδα όσο και για τον άνθρωπο.
Λεοντόψαρο, φεγγαρόψαρο και Plotosus lineatus, είναι τρία ψάρια εξίσου επικίνδυνα που κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες. Τα λεοντόψαρα έχουν μεταναστεύσει επίσης από τη Διώρυγα του Σουέζ. Τα μεγάλα τους πτερύγια διαθέτουν ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια στη φύση, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο στον άνθρωπο.
Την ίδια στιγμή, ραγδαία εξάπλωση παρουσιάζουν και οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες. Το επικίνδυνο αυτό είδος εμφανίστηκε σε θάλασσα του Αλίμου, με μια γυναίκα μάλιστα να βγαίνει με σημάδια από τη θάλασσα μετά από τσίμπημα.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Mega
Διαβάστε επίσης
Η Florence Pugh απαντά στα χυδαία σχόλια των ανδρών για το γυμνό και… μικροσκοπικό στήθος της
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Θύελλα αντιδράσεων στα social media για το μπλουζάκι που βρίζει τον Κρέοντα
Κόνι Μεταξά: Η μητέρα της Ζώζα έκανε στον γάμο μία… γκράντε εμφάνιση συμπεθέρας!
Google News