Ο Κάρολος στο πλευρό των Ελλήνων (18-30 ετών) που αναζητούν εργασία με δύο προγράμματα

ο-κάρολος-στο-πλευρό-των-ελλήνων-18-30-ετών

Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στο St James Palace» ήταν η θερμή εισαγωγή – εις άπταιστην ελληνικήν μάλιστα – από τον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλλίας σε μια σημαντική εκδήλωση που έγινε χθες στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του θεσμού Prince’s Trust.

Πρόκειται για φιλανθρωπική πρωτοβουλία που ο ίδιος δημιούργησε το 1976, με στόχο να στηρίξει νέους που αναζητούν εργασία. Ύστερα από 40 και πλέον έτη επιτυχημένης πορείας, το Prince’s Trust έχει βοηθήσει τουλάχιστον 950.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τρεις στους τέσσερις νέους που απευθύνονται σε αυτό τελικά βρίσκουν δουλειά ή ολοκληρώνουν κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης.

Δύο προγράμματα κατάρτισης για Έλληνες

Το 2015, ιδρύθηκε και το Prince’s Trust International ως διεθνής βραχίονας του ιδρύματος, που έχει παρουσία και στη χώρα μας με δύο προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για νέους 18-30 ετών. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια αυτή και ήταν λογικό να υπάρχει ισχυρή ελληνική εκπροσώπηση προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο στο Λονδίνο.

Ο ομιλητής, ξεκινώντας την παρουσίασή του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί για τον σκοπό αυτό ο πρίγκιπας Παύλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της συμβουλευτικής του επιτροπής.

Όπως υπογράμμισε ο πρίγκιπας Κάρολος, όταν ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στη Βρετανία, συγκεντρώνοντας οικονομικούς πόρους ώστε να προχωρήσουν οι δράσεις, ήταν μεγάλο ρίσκο.

Κάποιοι φοβούνταν ότι οι νέοι που θα επιδοτούνταν απλώς θα έπαιρναν τα χρήματα, χωρίς να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τα προγράμματα της κατάρτισης. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι συμμετέχοντες απεδείχθησαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα όλοι όσοι συνέβαλαν στη χρηματοδότηση ή στην οργάνωση να αισθάνονται όντως δικαιωμένοι.

Προσωπικοί δεσμοί με την Ελλάδα

Κρίνοντας από την τεράστια επιτυχία του Prince’s Trust και με την οικονομική κρίση να επελαύνει στη χώρα μας, o πρίγκιπας Κάρολος τόνισε πως ήταν επιβεβλημένο να ερευνήσει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει τη νεολαία της Ελλάδας που πλήττεται από την ανεργία. «Οι προσωπικοί μου δεσμοί με την Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί για εμένα, μιας και είναι η χώρα του παππού μου. Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει στενά και με μεγάλη έγνοια πως η ζωή έχει γίνει τόσο απίστευτα δύσκολη για τους Έλληνες, με την ανεργία των νέων να ανέρχεται στο 39%», τόνισε.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στα προγράμματα του Prince’s Trust International στη χώρα μας, στον ρόλο που επιτελούν οι στρατηγικοί εταίροι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Υπογράμμισε πως ο στόχος είναι να υποστηριχθούν μέσα από τις δράσεις αυτές και από άλλα προγράμματα πάνω από 2.200 άτομα τα επόμενα πέντε χρόνια. Προσέθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Ο επίλογος ήταν και πάλι στα ελληνικά: «Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους της Ελλάδος να χτίσουν ένα λαμπρό μέλλον για τον εαυτό τους και τη χώρα τους», είπε ο πρίγκιπας της Ουαλλίας.

Σχετικά Άρθρα
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 25χρονη Ανυσία - Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 26χρονη Ανυσία – Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8d%ce%bc%ce%bd%ce%bf0
Σήμερα η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου – Τι συμβολίζει
"Βόμβα" από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
“Βόμβα” από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Έρχεται τρελός καιρός"
Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Έρχεται τρελός καιρός”
Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του και πότε θα ισχύει
Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του και πότε θα ισχύει

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του