Ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο μετατρέπεται σε αθλητικό κέντρο και μουσείο

ο-ιππόδρομος-στο-μαρκόπουλο-μετατρέπ

Ένα μεγάλο πάρκο αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αλλά και μουσείο υπαίθρου Αττικής, κάτι που παρόμοιο δεν υπάρχει, θα κατασκευαστούν στον τεράστιο χώρο που καταλαμβάνει το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενέκρινε τη γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, υποβάλλοντας 2 αιτήματα για παραχώρηση 50 στρεμμάτων προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχολικής στέγης και για λειτουργία αρχαιολογικού πάρκου και μουσείου στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στην Μερέντα Μαρκοπούλου.

Μητροπολιτικό Αθλητικό Κέντρο

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο με την ανάπτυξη της έκτασης πρέπει να αρθεί η μονοδιάστατη λειτουργία ως ιππικό κέντρο. Ο εμπλουτισμός των αθλητικών χρήσεων και της ψυχαγωγίας θα δώσει στο ακίνητο τις προοπτικές ανάπτυξης ενός σύγχρονου μητροπολιτικού αθλητικού κέντρου διατηρώντας και ενισχύοντας τον μέχρι σήμερα χαρακτήρα του ως αθλητική εγκατάσταση.

Στη διάρκεια της κατασκευής του ιππικού κέντρου βρέθηκαν πάνω από 21 αρχαιολογικοί χώροι. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ανάδειξη και προστασία των χώρων αυτών.

Μουσείο Υπαίθρου Αττικής

Το Μουσείο που προτείνει να δημιουργηθεί ο Δήμος Μαρκοπούλου θα πρέπει να οργανωθεί από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία και θα το διαχειρίζεται.

Μπορεί να στεγασθεί στο Κτίριο Εξυπηρέτησης των VIPS, το οποίο έχει συνολικό εμβαδόν πλέον των 2.000 τ.μ., και μπορεί να μετασκευασθεί κατάλληλα σε σύντομο χρόνο.

Έτσι μέσω της συνάρτησης των αρχαίων μνημείων του αρχαιολογικού χώρου με τα ευρήματα που θα εκτίθενται στο Μουσείο και τα οποία θα καλύπτουν όλες τις περιόδους της αττικής προϊστορίας και ιστορίας, (από το 6.000 π.Χ.) μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος αι.μ.Χ.), ο επισκέπτης θα αποκτά μία συνολική εικόνα για τον βίο και τον πολιτισμό της υπαίθρου Αττικής, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται, ως σύνολο, πουθενά.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Μερέντας μαζί με το Μουσείο, όπου θα παρέχεται και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, μπορεί να γίνει το κέντρο για οργάνωση πολιτιστικών διαδρομών, ακόμη και περιπατητικού, ποδηλατικού τουρισμού, προς τις πλησίον ή τις πιο απόμακρες περιοχές της Μεσογαίας, που παρουσιάζουν μνημειακό ενδιαφέρον, ή διατηρούν την φυσική ομορφιά τους.

Σχετικά Άρθρα
Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται έντονος καύσωνας, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42°C - Πόσο θα διαρκέσει;
Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται έντονος καύσωνας, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42°C – Πόσο θα διαρκέσει;
Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του
Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του
Μαχαίρωσαν τον Σαλμάν Ρούσντι, τον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», στη Νέα Υόρκη
Μαχαίρωσαν τον Σαλμάν Ρούσντι, τον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», στη Νέα Υόρκη
Έγινε κι αυτό - Αργοπορημένος επιβάτης γαντζώθηκε από τον καταπέλτη για να μπει στο πλοίο! [βίντεο]
Έγινε κι αυτό – Αργοπορημένος επιβάτης γαντζώθηκε από τον καταπέλτη για να μπει στο πλοίο! [βίντεο]
Άρτα: Ο άτυχος 80χρονος σκοτώθηκε από τον γαμπρό του στην προσπάθεια να σώσει την κόρη του
Άρτα: Ο άτυχος 80χρονος σκοτώθηκε από τον γαμπρό του στην προσπάθεια να σώσει την κόρη του
Κατακραυγή στα social media και δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης που πετά το μπαστούνι της σε σκυλί
Κατακραυγή στα social media και δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης που πετά το μπαστούνι της σε σκυλί

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του