Ο Ιαβέρης ξεκινά εκστρατεία για τη δωρεά οργάνων – Ένα μήνα μετά τη δωρεά νεφρού στον γιο του

Πριν από περίπου ένα μήνα και μετά από ένα χειρουργείο επτά ωρών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο γνωστός οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, κατά κόσμον Ιαβέρης χάρισε το νεφρό του στον γιο του, Κωνσταντίνο, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2014 διαγνώστηκε με νεφροπάθεια σε τελικό στάδιο.

«Η Ελλάδα με τα τόσα πολλά τροχαία που έχει κάθε χρόνο και που αφορούν κυρίως νεαρά παιδιά, θα πρέπει να επενδύσει στην ενημέρωση των πολιτών της ώστε να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που θα γίνουν δωρητές οργάνων». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Τάσος Μαρκουίζος μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μετά την μεταμόσχευση, εκτός των θεμάτων περί ασφαλούς οδήγησης, ο Ιαβέρης θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια ενημέρωσης του Έλληνα να γίνει δωρητής οργάνων. «Ως λαός είμαστε χαιρέκακος. Ο καθένας χαίρεται με την αποτυχία του άλλου. Δεν κοιτάει τον εαυτό του, αλλά συνεχώς τους άλλους και χαίρεται με την αποτυχία τους. Το ίδιο συμβαίνει και στα θέματα υγείας. Υπάρχουν γονείς που έχουν χάσει κάποιο παιδί τους και θέλουν και οι άλλοι να χάσουν το δικό τους παιδί για να μην είναι μόνοι τους στη δυστυχία. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει και οφείλουμε όλοι να βλέπουμε το γενικότερο καλό. Θα πρέπει όλοι να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Ένα πρώτο βήμα είναι η δωρεά οργάνων. Πλέον θα ξεκινήσω εκστρατεία για να πείσω τους Έλληνες να δωρίζουν τα όργανά τους».

Πότε θα ξεκινήσει η εκστρατεία

Αυτήν την προσπάθεια ενημέρωσης σκέφτεται να την ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα, όταν θα αναρρώσει πλήρως και θα μπορεί να δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για ενημέρωση. «Ο Έλληνας έχει καλές αξίες και αρχές. Πρέπει να μάθει να δωρίσει τα όργανά του. Κάθε χρόνο χιλιάδες τροχαία, κυρίως νέων παιδιών, αφανίζουν τη γενιά αυτή. Γιατί να μην υπήρξε πρόβλεψη για να δοθούν τα όργανα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη; Πρέπει επιτέλους να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά και η κοινή γνώμη. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι ο μεγαλύτερος δότης οργάνων. Αυτές οι αποφάσεις που θα πάρει κάποιος είναι σημαντικές για το σύνολο της κοινωνίας μας και θα βοηθήσουν πολλούς συνανθρώπους μας. Οι άνθρωποι γενικότερα έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Με ανιδιοτέλεια θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα σοβαρά και να δώσουμε λύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα
Παγκόσμιο χάος από το πρόβλημα της Microsoft - Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα
Παγκόσμιο χάος από το πρόβλημα της Microsoft – Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα
%cf%83%ce%b5-%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%b5%cf%82-%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bb0
Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε τον Δακτύλιο στην Αθήνα – Πότε μπαίνει σε off mode
Τι θα γίνει με τη ζέστη; «Κολλημένος» στους πάνω από 40 ο υδράργυρος
Τι θα γίνει με τη ζέστη; «Κολλημένος» στους πάνω από 40 ο υδράργυρος
Ο Παναγιώτης Ρέτσος παρουσίασε την επίσημη μπάλα της Super League
Ο Παναγιώτης Ρέτσος παρουσίασε την επίσημη μπάλα της Super League
«Ερεύνησε τον θάνατο της μαμάς»: Το μυστηριώδες μήνυμα από αεροπλάνο προς τον πρίγκιπα Χάρι
«Ερεύνησε τον θάνατο της μαμάς»: Το μυστηριώδες μήνυμα από… τον ουρανό προς τον πρίγκιπα Χάρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του