Ποιος να κρίνει τα λόγια του πατέρα που τόσο άσπλαχνα και εγκληματικά έχασε το παιδί του; Ποιος να πει τι στον πατέρα της άτυχης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο χαροκαμένος πατέρας μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Πρωινό” του Ant1 και σχολίασε την ποινή που έχει υποβληθεί στον πρώην γαμπρό του, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδεχτεί.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, λοιπόν, έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 11 χρόνια, για τη δολοφονία της συζύγου του. Η πραγματικότητα, όμως, είναι, ότι, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, ο άνδρας στα 20 χρόνια θα μπορεί να αποφυλακιστεί. Στα 53 του χρόνια, λοιπόν, ο δολοφόνος θα κυκλοφορεί ελεύθερος. Πώς να αποδεχτεί ο κ. Κράουτς κάτι τέτοιο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα αυτή τη στιγμή γιατί την τρίτη είναι το εφετείο, στο οποίο θα ζητήσουν ξανά κάποια παράταση. Τον δολοφόνο ανέλαβε ξανά ο κ. Παπαιωαννίδης. Μάλιστα, ο ίδιος σε συνέντευξη στο περιοδικό “Οk” είπε, ότι μισεί τον εαυτό του κάθε μέρα.
“Θα ήταν τιμή μου να τραβήξω το μοχλό”
Με την οργή να βράζει ακόμα μέσα του, λοιπόν, ο κ. Κράουτς είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή, ότι “Αν η θανατική ποινή ίσχυε ακόμα στην Ελλάδα, θα το θεωρούσα τιμή μου να τραβήξω εγώ το μοχλό”, αναφερόμενος φυσικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.
Στο πλαίσιο του πολιτικά ορθού, μια τέτοια φράση είναι καταδικαστέα. Είναι ο πατέρας αυτής της κοπέλας…
Ο Κράουτς περιγράφει ποιος πραγματικά ήταν ο Αναγνωστόπουλος και συγκλονίζει…
“Για να σας δώσω μία ιδέα για το πώς είναι ο δολοφόνος της κόρης μου, επιτρέψτε μου να σας πω τι μάθαμε η Σουζάνα και εγώ για τον τρόπο που είχε φερθεί στην Κάρολαϊν.
Αυτό το συνειδητοποιήσαμε μόνο μετά τον θάνατό της και όταν μιλήσαμε με τη γειτόνισσα και στενή της φίλη. Όταν η Κάρολαϊν έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Σουζάνα και εγώ της δίναμε ο καθένας ένα μηνιαίο επίδομα, 750 ευρώ, για φαγητό, ενοίκιο κ.λ.π. Μέσα σε έναν χρόνο είχε παντρευτεί και είχε σταματήσει να παρακολουθεί τα μαθήματά της και ζούσε με τον σύζυγό της. Καθώς είχα μερικές άλλες δεσμεύσεις, συνέχισα να της δίνω μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ και η Σουζάνα μείωσε τη συνεισφορά στα 250 ευρώ το μήνα. Αυτό το κάναμε γιατί πιστεύαμε, ότι θα ήταν ωραίο αν η Κάρολαϊν μπορούσε να έχει μια ανεξαρτησία από τον σύζυγό της και να μην χρειάζεται να συνεχίσει να του ζητάει χρήματα για να αγοράσει ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Μετά τον θάνατό της ανακαλύψαμε, ότι τα χρήματα που η Σουζάνα κι εγώ πληρώναμε στον τραπεζικό λογαριασμό της Κάρολαϊν τα σφετεριζόταν ο σύζυγός της και κάθε φορά που η ίδια ήθελε να αγοράσει φαγητό για τα κατοικίδια ή έναν καφέ, έπρεπε να ζητήσει από τον άνδρα της. Όλα τα ψώνια για το σπίτι ήταν υπό τον έλεγχό του, ψώνιζαν πάντα μαζί και δεν της επέτρεπε ποτέ να ψωνίζει μόνη της.
Περιστασιακά της επέτρεπε να συναντήσει μία φίλη για καφέ, αλλά εκείνος φρόντιζε πάντα να πάει στο ραντεβού με ένα ταξί που οδηγούσε ο φίλος του και τον πλήρωνε προκαταβολικά ο ίδιος. Όταν ερχόταν η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι έπρεπε να τον καλέσει τηλεφωνικά για να έρθει να την πάρει. Είναι μυστήριο για εμένα πώς ανέχτηκε αυτό τον κανονισμό. Η Κάρολαϊν ήταν πάντα ένα κορίτσι με ισχυρή θέληση, με σταθερές ιδέες και δεν θα επέτρεπε στον εαυτό της να εκφοβιστεί. Αυτό εκδηλωνόταν συχνά και στο σπίτι, όταν η μητέρα της που έχει εξίσου πείσμα, της έλεγε να τακτοποιήσει το δωμάτιό της και εκείνη αρνιόταν. Εγώ έπρεπε να κάνω το διαιτητή.
Στην κηδεία της, η μητέρα και ο σύζυγος της Κάρολαϊν συνόδευσαν τη σορό της πίσω στην Αλόννησο και δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο τόσο συντετριμμένο από τη θλίψη. Παρόλο που ήμουν και εγώ συντετριμμένος από τον θάνατο της κόρης μου, συνειδητοποίησα, ότι η θλίψη του ήταν ακόμη μεγαλύτερη και από τη δική μου, κάτι που δεν πίστευα, ότι ήταν δυνατό. Κρατηθήκαμε χέρι-χέρι στο σπίτι μου, δάκρυα κυλούσαν στα πρόσωπά μας, ήμασταν απαρηγόρητοι. Μετά την κηδεία επέστρεψε στην Αθήνα με τους γονείς του και τη Λυδία. Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της κηδείας και του μνημοσύνου περιστασιακά μου έβγαιναν ανησυχητικές σκέψεις, μου έκανε εντύπωση, ότι υπήρχε κάτι περίεργο σε όλη την υπόθεση. Υπήρχαν μικρά πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα…”
Ο πατέρας συνέχισε λέγοντας, ότι είδε ξανά τον Αναγνωστόπουλο στο μνημόσυνο, και ήταν σε κατάθλιψη. Του έδωσε, μάλιστα, ως δώρο και μία φωτογραφία σε κορνίζα του ίδιου και της Κάρολαϊν που τραβήχτηκε στο γάμο της στην Πορτογαλία. Με συγκίνησε πολύ με αυτό το δώρο που ήξερε, ότι είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία. Τότε παρατήρησα, ότι φορούσε το Rolex για το οποίο ήταν τόσο περήφανος. Στη συνέχεια πούλησε αυτό το ρολόι σε έναν αντιπρόσωπο για 7.500 ευρώ. Τότε κατάλαβα, ότι είτε η ληστεία είχε διαπραχθεί από εντελώς ανίκανους, είτε κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά.” Δύο ώρες αργότερα, δύο μεγαλόσωμοι άνδρες ήρθαν και τον πήραν…
Ο ίδιος καταλήγει: “Ελπίζω, ότι αυτό που έγραψα να σας δίνει μια εικόνα για το είδος του ανθρώπου που είναι αυτός ο ανεπαρκής άντρας. Εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να ισχύει εδώ, θα το έπαιρνα ως τιμή να μου επιτραπεί να τραβήξω το μοχλό για να τον στείλω στη λήθη.”
Έξαλλος με την πρώην δικηγόρο του Αναγνωστόπουλου
Ο κ. Κράουτς που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αλόννησο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και με τις αναφορές της δικηγόρου Κατερίνας Μαυροειδή για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, την υπεράσπιση του οποίου είχε αναλάβει για μικρό διάστημα.
Η δικηγόρος σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε τον καταδικασμένο για τη δολοφονία της γυναίκας του ως “έξυπνο, καλλιεργημένο, ευγενικό και μεθοδικό”. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ενόχλησαν ιδιαίτερα τον 78χρονο πατέρα της Καρολάιν, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε στιγμές από το παρελθόν, προκειμένου να επισημάνει το πόσο “χειριστικός” και “δειλός” ήταν ο πιλότος.
Διαβάστε ακόμα:
«Shout It Out Loud»: Οι KISS γίνονται ταινία και οι απανταχού φαν τους ανυπομονούν
Όλγα Τρέμη: Η πρώτη αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Μικρούτσικου
Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου: Ένας Πλήρης Οδηγός με Βάση την Ηλικία Του Παιδιού
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News