Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας

νέο-κύμα-κακοκαιρίας-θα-σαρώσει-τη-χώρ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σχετικά με την κακοκαιρία, που θα σαρώσει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις, οι σφοδρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

1. Αύριο Δευτέρα (14-01-2019) από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.) της δυτικής και μέχρι το βράδυ της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 μ. και στα νοτιότερα 400 μ.) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

2. Την Τρίτη (15-01-2019) σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και Κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μ.), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μ.) και την Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

3. Την Τετάρτη (16-01-2019) μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

1. Αύριο Δευτέρα (14-01-2019) από τις βραδινές ώρες το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Ευβοίας.

2. Την Τρίτη (15-01-2019) από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ από τη Δευτέρα (14-01-2019) στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη (15-01-2019) θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (16-01-2019).

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας (14-01-2019), καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Σχετικά Άρθρα
Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα - Δείτε πώς θα κινηθεί
Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Δείτε πώς θα κινηθεί
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 25χρονη Ανυσία - Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 26χρονη Ανυσία – Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8d%ce%bc%ce%bd%ce%bf0
Σήμερα η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου – Τι συμβολίζει
"Βόμβα" από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
“Βόμβα” από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Έρχεται τρελός καιρός"
Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Έρχεται τρελός καιρός”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του