“Marks & Spencer”: Θέτουν σε εφαρμογή το Plan A για ένα πιο βιώσιμο αύριο

Τα Marks & Spencer στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής τους για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο, θέτουν σε εφαρμογή το Plan A. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλη την αλυσίδα δραστηριοτήτων των Marks & Spencer, με την κάθε χώρα να υιοθετεί σε τοπικό επίπεδο πρακτικές, εστιάζει σε θέματα βιωσιμότητας και εταιρικής υπευθυνότητας, τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα με την αποστολή της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Marks & Spencer Ελλάδας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν σειρά δράσεων, που σχετίζονται άμεσα με τις δραστηριότητες της εταιρείας στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη μείωση της ενέργειας και στην εδραίωση ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Υπεύθυνη χρήση πρώτων υλών. Για την παραγωγή στην κατηγορία του ρουχισμού, τα Marks & Spencer συνεργάζονται με παγκόσμιους πιστοποιημένους Φορείς και Οργανισμούς, όπως η Better Cotton κ.α, για την ορθή πρακτική και χρήση των πρώτων υλών. Παράλληλα, μεγάλο μέρος τους προέρχεται είτε από ανακυκλωμένα είδη είτε από υπεύθυνες πηγές προέλευσης.

Zero waste και κυκλική οικονομία. Τα Marks & Spencer κατά την περσινή χρονιά κατάφεραν να πετύχουν μείωση των εκπομπών CO2μ κατά 12% χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, η χρήση σακουλών μειώθηκε κατά 50% με την αντικατάσταση χάρτινων πιστοποιημένων υλικών FSC. Επιπλέον, οι κρεμάστρες των καταστημάτων είτε ανακυκλώνονται είτε επαναχρησιμοποιούνται. Παράλληλα, για την αξιοποίηση των απορριμμάτων όλων των εγκαταστάσεών τους τα Marks & Spencer Ελλάδας, συνεργάζονται με εταιρείες ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων, περιορίζοντας έτσι τα απορρίμματά τους.

Διαχείριση για τη μείωση ενέργειας. Για την ορθή διαχείριση της ενέργειας, η εταιρεία έχει αντικαταστήσει τον φωτισμό στο μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων της με led λαμπτήρες, και  πέτυχε 2% μείωση κατανάλωσης.

Δράσεις για την κοινωνία. Τα Marks & Spencer ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια και πραγματοποιούν δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των υπαλλήλων των καταστημάτων, με στόχο την εξοικείωση και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών με οπτική, κινητική και ακουστική βλάβη.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία οργανώνει τρεις φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία για τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, ενώ μέσω της Ημέρας Εθελοντισμού, οι υπάλληλοι έχουν την ευελιξία να συνεισφέρουν εθελοντικά σε Οργανισμό της επιλογής τους.

Οι άνθρωποι στο επίκεντρο. Τα Marks & Spencer παραδοσιακά τοποθετούν τους ανθρώπους τους στο επίκεντρο με φροντίδα και σεβασμό. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία δίνει έμφαση στην διατήρηση και ενίσχυση ενός υγιούς κλίματος, όπου ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους και εξελίσσοντάς τες, προωθώντας διαρκώς και μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει έμπρακτα την ψυχική υγεία των εργαζομένων της, παρέχοντάς τους 24ωρη υποστήριξη τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους μέσω της συνεργασίας με την Ergonomia.

Η country manager των Marks & Spencer Ελλάδας Anita Sabarwal σημείωσε σχετικά: Η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη βρίσκονται στον πυρήνα των Marks & Spencer εδώ και δεκαετίες. Στα Marks & Spencer Ελλάδας εφαρμόζουμε πρακτικές βάσει αυτών των πυλώνων και με την ομάδα μας έχουμε καταφέρει να τις πάμε ένα βήμα πιο πέρα και να συνεισφέρουμε έμπρακτα στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στους ανθρώπους μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος και με αίσθημα ευθύνης για να παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις και στο όραμά μας για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο».

 Διαβάστε επίσης

“Andrus Beer Trail Race Festival”: Δείτε τις παροχές των αθλητών & θεατών

“Ο Κόκκινος Ιανός”: Μια μελέτη ιστορικής κοινωνιολογίας του Σταύρου Παναγιωτίδη

Σχετικά Άρθρα
Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες
Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες
Μενίδι: Είχε panic button η δολοφονημένη γυναίκα- Υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας
Μενίδι: Είχε panic button η δολοφονημένη γυναίκα- Υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας
Μενίδι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε κεντρικό δρόμο - Το μαχαίρι είναι καρφωμένο επάνω της
Μενίδι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε κεντρικό δρόμο – Το μαχαίρι είναι καρφωμένο επάνω της
%cf%84%ce%bf-ironman-70-3-vouliagmeni-greece-2024-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf0
Το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2024 επιστρέφει δυναμικά τον Οκτώβριο
Έρχονται αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες - Σύσκεψη στο Αστεροσκοπείο
Έρχονται αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες – Σύσκεψη στο Αστεροσκοπείο
Σοκ: Αυτοκτόνησε στα 23 του πρώην παικτης του ελληνικού GNTM
Σοκ: Αυτοκτόνησε στα 23 του πρώην παικτης του ελληνικού GNTM

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του