Το Άγιο Φως θα πάει με… delivery σε όλα τα σπίτια σε μεγάλο Δήμο της Αθήνας

Σχέδια για τη νύχτα Ανάστασης κάνει λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, με τη βοήθεια ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών και της Δημοτικής Αστυνομίας, την έγκριση των τοπικών μητροπολιτών και την «ευλογία» των ιερέων, ο Δήμος ετοίμασε σχέδιο προκειμένου το Άγιο Φως να φθάσει την νύχτα της Ανάστασης σε κάθε σπίτι, χωρίς να προκύψει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε ότι κλιμάκιο του Δήμου, το Σάββατο 18/4 θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην πόλη. «Η συνοχή της κοινωνίας μας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Ας ενωθούμε όλοι μαζί ως οικογένεια, με κοινό παρονομαστή την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ενθυμούμενοι πως το Φως του κόσμου, ο Χριστός, με την Ανάστασή του κέρδισε μια νίκη επί των δυνάμεων του σκότους», αναφέρει στη δήλωσή του προσθέτοντας ότι η ενέργεια για την μεταφορά του Φωτός «έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουμε όλοι μένοντας στο σπίτι, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της πανδημίας».

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες, «προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες, θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο το Αναστάσιμο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι στην πόλης μας”.

Σε επικοινωνία του με το ethnos.gr, o κ. Κωνσταντάτος διευκρίνισε ότι το σχέδιο είναι έτοιμο και εφόσον το Άγιο Φως φθάσει στα χέρια της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνει τα εξής:

-Θα ενημερωθούν όλα τα νοικοκυριά προκειμένου, όσοι το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο της κάθε πολυκατοικίας ένα φαναράκι.

-Περίπου 400 εθελοντές με γάντια, μάσκες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα παραλάβουν το Άγιο Φως και θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης έχοντας αναλάβει καθένας συγκεκριμένους δρόμους. Η ώρα της άφιξης του κάθε εθελοντή δεν θα έχει ανακοινωθεί για να μην περιμένει κόσμος στον δρόμο.

-Αφού ο εθελοντής έχει περάσει από κάθε δρόμο, θα ακολουθούν περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ενημερώνουν τον κόσμο με ντουντούκες ότι το Άγιο Φως μοιράστηκε προκειμένου να παραλάβουν τα φαναράκια και να τα μοιράσουν στους ενοίκους.

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του